Marta Tomac vraket til VM:

- Det er fryktelig

Thorir Hergeirsson (57) «valgte bort» Marta Tomac (31) til årets VM-tropp. Camilla Herrem (35) innrømmer at det vil være merkelig uten romkameraten.

VM-TROPPEN: Thorir Hergeirsson presenterte tirsdag formiddag troppen som skal representere Norge i Håndball-VM i Spania, hvor store navn som Marta Tomac er vraket. Reporter: Didrik Kjær. Video: Melina Pambou Sundfør. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marta Tomac ble overraskende vraket fra landslagstroppen som Thorir Hergeirsson tok ut tirsdag.

Hun har over 90 landskamper for Norge og var med til OL i Tokyo. Likevel er den 31 år gamle backspilleren ikke med til VM.

- Det er selvfølgelig dritt det. Man blir skuffet. Det morsomste er jo å være med i mesterskap. Men man må bare respektere det valget, sier Tomac til Dagbladet.

Vrakingen setter dermed ikke en stopper for motivasjonen til Tomac.

- Jeg synes fortsatt det er gøy å spille håndball. Det knekker ikke motivasjonen. Jeg må bare prøve å gjøre det om til noe positivt og få en lærdom ut av det. Så lenge jeg spiller håndball så kommer jeg alltid til å prøve å gjøre det best mulig, sier hun.

God spiller

Vanligvis rolige Thorir Hergeirsson forteller til Dagbladet at Tomac slettes ikke er vraket.

- Hun er ikke vraket. Det er et tabloid media-begrep. Det er noe man gjør med biler, sier Thorir og fortsetter:

- Marta er valgt bort denne gangen, og så er det noen andre som er valgt inn. Hun er en fantastisk god spiller, men vi har to playmaker i Stine Oftedal som er kaptein og Henny Reistad som skal vokse inn i en mer playmaker rolle.

Han trekker også fram Emilie Hegh Arntzen som er tilbake i troppen og som ifølge Hergeirsson også kan styre spillet.

- Og da blir Marta en av de gode spillerne som dessverre ikke får plass-Det er tøft, men sånn er det, sier Hergeirsson.

- TØFT: Landslagssjef Thorir Hergeirsson innrømmer at det er tøft å utelate nok spillere fra troppen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- TØFT: Landslagssjef Thorir Hergeirsson innrømmer at det er tøft å utelate nok spillere fra troppen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Ikke hyggelig

Det var han som måtte ta telefonen til spillerne som ble «valgt bort».

- Det er ikke hyggelig, men det er en del av toppidretten. Det lever jeg greit med. Samtidig så føler jeg på det og føler med spillerne. Det er fryktelig å sette strek på de seksten. Det er flere som er gode nok.

Tomac sin venninne Camilla Herrem er derimot tatt ut, og hun innrømmer at hun kommer til å savne Tomac.

- Å være uten Marta er jo merkelig, men man har mange andre gode venninner. Så vi kommer til å klare oss fint, men Marta kommer til å bli savna. Hun har jo vært min «roomie »i ganske mange år, sier Herrem.

Tomac på sin side er glad for all støtten hun får fra venninnene på landslaget.

- Jeg har fått meldinger fra flere av jentene som er med. Det er hyggelig når de sier at de kommer til å savne meg, og at de skulle ønske at jeg var med. Jeg kommer til å heie på de uansett, sier Tomac.

- Hvordan blir det å se på mesterskapet hjemmefra?

- Det er jo litt rart. Sist jeg gjorde det var jeg skadet, og da kunne jeg ikke gjøre så mye med det. Det blir nok litt annerledes nå, forteller Tomac.

ROOMIES: Camilla Herrem og Marta Tomac under VM i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB
ROOMIES: Camilla Herrem og Marta Tomac under VM i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Ble coronasmittet

Herrem sier at hun snakket med Tomac i går kveld.

- Hun tar det jo fint. Jeg vet at Marta kommer til å komme sterkere tilbake. Hun er jo en fantastisk god håndballspiller som Vipers har god nytte av, sier Herrem.

Hun vet hvor kjipt det er å bli vraket til et mesterskap.

- Når man får den telefonsamtalen der så er det jo aldri noe gøy. Man vil jo helst bare legge på å surmule for seg selv.

Tomac var blant spillerne som ble coronasmittet under den forrige landslagssamlinga. 31-åringen har også merket effekten kraftig i etterkant. Det var likevel ikke en faktor i uttaket forteller Hergeirsson.

- Vi vet at hun har hatt en tøff runde på det. Men heldigvis virker det å være på bedringens vei. Men det er ikke et argument for det valget vi har gjort, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer