- Det er fullstendig latterlig. Det er kaos der nede

For en gangs skyld er Liverpool-fansen enig med Ferguson.

OPPGITT: Manchester United-manager Alex Ferguson slakter avgjørelsen om å flytte FA-cupfinalen til kvelden. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
OPPGITT: Manchester United-manager Alex Ferguson slakter avgjørelsen om å flytte FA-cupfinalen til kvelden. Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

Fotballstudio kl. 18.15: Chelsea - Liverpool

(Dagbladet): For første gang i FA-cupens historie skal finalen i år spilles seint på ettermiddagen for å tilfredsstille tv-seere verden rundt.

Det liker Manchester United-manager Alex Ferguson svært dårlig, selv om han forsåvidt ikke har noe med kampen å gjøre.

- Avspark 17.15 (engelsk tid) er fullstendig latterlig. De har endret tidspunktet i den mest prestisjefulle cupen i verden bare for å få et publikum, sier skotten, ifølge PA.

- Det er kaos der nede (i FA) nå. Vi tjener så mye på tv-inntektene at tv dominerer oss. Heldigvis spiller vi i hvert fall samtidig på siste seriedag, sier Ferguson.

Enig med Liverpool-fans
Og for en gangs skyld har han støtte blant Liverpool-supporterne, som protesterte høylytt allerede da avsparktidspunktet ble kjent.

- Det blir seint å komme seg hjem til Liverpool, og det er problemer med togene. Det var noe mange irriterte seg over, spesielt med en gang, man er jo vant med tidspunktet klokka fire. Men nå er det bare kampen som teller, sier leder i Liverpools norske fanklubb, Pål Chr. Møller, til Dagbladet.

Han er ikke i London denne gangen, men blir nervøs nok hjemmefra.

- Det er nesten verre, jeg blir mer nervøs av å være i ventemodus her i Oslo. Der borte skjer det noe hele tida, sier han.

Og en ting frykter han mye mer enn et seint kamptidspunkt: At Fernando Torres skal ødelegge for Liverpool.

- Det er spennende det med Torres. Han er jo såpass mislikt, men så har han blomstret de siste ukene. Både Suarez og Torres gjorde hattrick sist, det blir spennende å se hvem av dem som lykkes i dag. Jeg vet hvem jeg håper på, sier Pål Chr. Møller.

- Er en avgjørende Torres-scoring det verste som kan skje?

- For mange, kanskje. Men han har spilt veldig dårlig når han har spilt mot Liverpool, laget kjenner ham godt, og forsvarerne skal klare å forhindre ham. Det som er mest positivt er at Suarez er i toppform, spesielt mot Norwich var han strålende, sier Møller.

Avgjørende kamp
Liverpool kan løfte en svært skuffende Premier League-sesong med to cuptitler, etter at ligacupseieren ble sikret tidligere i vår.

FA-cuptriumf kan bety forskjellen på skuffende og godkjent.

- Jeg tror det blir litt avgjørende. Det har vært ytterpunkter i år, ligasesongen har vært ekstremt skuffende, det kan man ikke komme vekk fra. Samtidig har vi allerede vunnet en cup, og er i finalen i den andre. Det er bedre å vinne et par cuper og få en åttendeplass, enn å vinne ingenting og få en femteplass, mener supporterleder Møller.

- Liverpool har gjort mye bra på veien til finalene, slått ut lag som Manchester United, City, Chelsea og så videre. I ligaen har vi også gjort det bra mot topplagene, og blant annet slått Chelsea to ganger. Så at Liverpool er gode nok til å slå hvem som helst er klart. Jeg tror det blir en åpen kamp i dag, og en seier vil bety veldig mye for selvtilliten, og entusiasmen inn mot neste sesong, sier han.

FRYKTET: Liverpool-supporterne vil ikke like det om Fernando Torres spiller en avgjørende rolle i kveld. Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
FRYKTET: Liverpool-supporterne vil ikke like det om Fernando Torres spiller en avgjørende rolle i kveld. Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer