TAPTE: Nora Mørk (t.v), Karoline Dyhre Breivang og resten av Larvik-jentene tapte hjemme i dag. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
TAPTE: Nora Mørk (t.v), Karoline Dyhre Breivang og resten av Larvik-jentene tapte hjemme i dag. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB ScanpixVis mer

- Det er fullstendig stryk over hele linja. Det er ikke lov å oppføre seg slik som dette

Larvik tapte hjemme for første gang på åtte år.

Tertnes sto for en bedrift intet norsk lag har greid siden 2006 da Larvik ble slått 30-26 på bortebane i sluttspillet i håndball onsdag.

Ikke siden 4. mai 2006 hadde Larvik tapt hjemme for et norsk lag. Den gang var det Byåsen som klinket til med 27-21-seier i sluttspillet, et resultat som brøt Larviks rekke på 86 hjemmekamper uten tap.

Da revansjerte Larvik seg med 32-21-seier i returkampen i Trondheim og ble sluttspillmester. Denne gang var bragdseieren like forgjeves for Tertnes, som etter 12-målstapet på hjemmebane i første kamp var sjanseløse i kampen om finaleplass.

- Flaut Stine Skogrand og Linn Gossé scoret henholdsvis ni og sju mål for Tertnes i onsdagens prestisjeseier foran 535 tilskuere i Arena Larvik.

— Det er direkte flaut å bli utspilt slik som dette på hjemmebane. Jentene viste ingen vilje til å legge ned nok fysisk jobb i kampen. Det er fullstendig stryk over hele linja. Det er ikke lov å oppføre seg slik som dette iført LHK-drakt, sa trener Ole Gustav Gjekstad til Østlands-Posten.

Størst spenning var knyttet til den andre semifinalereturkampen, men Byåsen gjorde kort prosess med Storhamar og tok seg til finale med 31-21-seier i egen hall etter ettmålstap i den første kampen.

Dermed møtes serievinneren og serietoeren i finalene, som spilles 7. og 14. mai. Larvik er i sluttspillfinale for 10. gang på rad.

Tre klare I mennenes sluttspill tok FyllingenBergen (35-21 over Runar Sandefjord) og Stord (29-28 over Haslum) hver sin seier og slår følge med allerede semifinaleklare Elverum videre fra gruppespillet.

Inge Aas Eriksen ble matchvinner for Stord seks sekunder før slutt, og seriemester Haslum er dermed utslått av sluttspillet etter å ha samlet bare to poeng på fem kamper.

Den siste semifinaleplassen står mellom Bækkelaget og Bodø, etter at oslolaget vant 34-32 onsdag. ØIF Arendals siste håp forsvant da 22-21-ledelse ble til 22-23-tap i sluttminuttene mot Elverum.

Elverum er uten poengtap så langt og møter Bækkelaget hjemme i siste kamp. Bodø må ha flere poeng borte mot ØIF Arendal enn Bækkelaget greier i Elverum, for ved poenglikhet går det beste laget fra grunnserien foran.

Haslum vant serien foran Elverum og Bækkelaget.

(NTB)