- Det er galskap

Lindsey Vonn tok sin fjerde sammenlagtseier under vanskelige forhold.

FØRSTE AMERIKANER: 27-åringen er den første amerikanske skikjøreren som vinner fire sammenlagttitler. Foto: REUTERS/Janerik Henriksson/Scanpix
FØRSTE AMERIKANER: 27-åringen er den første amerikanske skikjøreren som vinner fire sammenlagttitler. Foto: REUTERS/Janerik Henriksson/ScanpixVis mer

Vonn vant med 0,48 sekunds margin til italienske Federica Brignone etter et imponerende andreløp. Tyske Viktoria Regensburg fulgte på 3.-plass, 1,05 bak amerikaneren.

Seieren løftet Vonn opp til 1808 poeng i verdenscupen totalt. Slovenske Tina Maze (1254) kan ikke ta igjen ledelsen. Maksimalt 500 poeng kan plukkes i de gjenstående rennene.

- Jeg er bare overveldet. Det er galskap. Jeg kan nesten dra på ferie i Schladming, sa Vonn etter seieren.

Fjerde tittel Hun har også vunnet utforcupen og superkombinasjonscupen sammenlagt. I tillegg ligger hun an til å vinne super-G-cupen i østerrikske Schladming neste uke.

Alpinstjernen vant den gjeve krystallkulen for fjerde gang. Hun tok tre titler på rad fra 2008 til 2010. Forrige sesong ble hun slått med tre poeng av Maria Höfl-Riesch.

- Jeg var veldig nervøs fordi det var første gang jeg ledet før finaleomgangen i et storslalåmrenn. Jeg sto alene på toppen og tenkte at jeg ikke kunne bomme. Det handlet ikke om verdenscupen, men om rennet i seg selv, hevdet Vonn.

27-åringen er den første amerikanske skikjøreren som vinner fire sammenlagttitler. Hun har vunnet 11 renn så langt i sesongen. Kun østerrikske Annemarie Moser-Pröll har flere sammenlagtseirer med seks på 1970-tallet, men Vonn har all mulighet til å kapre flere i årene som kommer.

Sejersted ut Amerikaneren var heldig med at hun hadde tidlig startnummer (4) i Åre. Regnet fredag morgen ødela underlaget i storslalåmbakken, og dermed ble det nærmest umulig for utøvere med høyt startnummer å ta seg til finaleomgangen.

En av dem som fikk løpet sitt ødelagt var Lotte Smiseth Sejersted (startnummer 38). Den norske jenta kjørte ut i første omgang.

Lørdag kjøres det slalåm i Åre.

(NTB)