- Det er galskap!

Svenskesjefen slakter kampoppsettet før EM i Norge.

Åtte kamper på elleve dager: - Galskap! Den svenske landslagssjefen Ingemar Linnéll slakter spilleopplegget under håndball-EM for menn i Norge i januar.

- Tar man seg helt til semifinale blir det åtte kamper på elleve dager. Det er galskap. EM-sluttspillet bør økes til 14 dager, tordnet Linnéll overfor Aftonbladet.

I håndball er et EM helt klart det tøffeste mesterskapet. Det finnes ingen buljonglag og går over en kortere tidsperiode enn ett VM og OL.

- Hver eneste EM-kamp er steintøff. En OL-turnering spilles over 14 dager og er sånn sett det mest behagelige mesterskapet. Siste VM-sluttspill var utvidet med et par dager. og der finnes det dessuten noen «transportkamper», sa Linnéll.

Det han først og fremst er bekymret over at skaderisikoen øker i troppen med det harde kampprogrammet.

Sverige har havnet i gruppe med Frankrike, Island og Slovakia og spiller sine kamper i Trondheim. Norge på sin side skal ut mot Danmark, Russland og Makedonia i Drammen.

PS: Norge kan ikke møte Sverige før i en eventuell semifinale.

(NTB)

OPPGITT: Den svenske landslagssjefen Ingemar Linnéll mener eventuelle åtte kamper på elleve dager er ren galskap. Foto: EPA/SCANPIX
OPPGITT: Den svenske landslagssjefen Ingemar Linnéll mener eventuelle åtte kamper på elleve dager er ren galskap. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer