Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er galskap

Bak den britiske bokseren April Hunters bilde skjuler det seg en mørk sannhet.

DELTE KJÆRLIGHETEN: Bokseren April Hunter og hennes kjæreste. Foto: Privat
DELTE KJÆRLIGHETEN: Bokseren April Hunter og hennes kjæreste. Foto: Privat Vis mer

April Hunter (24) valgte nylig å dele et bilde av seg selv hvor hun kysset kjæresten sin på Facebook.

Bildet er tatt i vakre omgivelser på Maldivene. Landet sørvest for India, som består av 1192 øyer, er kjent som et ferieparadis, og Hunters bilde ser i utgangspunktet idyllisk og ufarlig ut.

Men bak bildet skjuler det seg en mørk sannhet.

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Magnus er en av årets friere og vi har sett han på skjermen i mange episoder denne våren. Men for noen år siden var det en helt annen hendelse som stod i fokus i Magnus' liv. Vis mer

- Galskap

Homofili er nemlig ulovlig i det muslimske landet, og bokseren Hunter valgte å dele bildet fordi hun ville gi en uppercut til lovgivningen.

- Det er galskap at det fortsatt er ulovlig å være homofil på Maldivene og i andre muslimske land. Dette er vår tanke om det, skrev bokseren under bildet. Det skriver blant annet Daily Mail, som også har omtalt saken.

Bokseren, som har vunnet to av to kamper hun har gått i ringen, valgte å slette bildet raskt igjen, skriver avisa. Det skal ha vært etter råd fra familie og venner, som fryktet for hva som kunne skje hvis feil personer så bildet.

100 piskeslag

Det kan ha vært klokt. Human Right Watchs skriver at straffen for å vise at man er homofil i offentligheten på Maldivene kan være åtte års fengsel og 100 piskeslag.

HRW påpeker loven sjeldent blir håndhevet men at grupper har brukt sosiale medier for å trakassere og true de som snakker varmt om de homofiles rettigheter i landet.

Også den norske regjeringen advarer mot å vise at man er homofil i offentligheten på sin nettside.

- Homofili er ulovlig på Maldivene og kan føre til straffereaksjoner. Homofile bør derfor være oppmerksomme på dette når man reiser dit, og unngå fysiske kjærtegn på offentlige steder. Fysiske kjærtegn mellom menn og kvinner på offentlige steder er heller ikke akseptert.

Hunter valgte å fjerne bildet da hun var i Maldivene, men lastet det opp igjen da hun kom tilbake til England.

Bildet er borte igjen fra bokserens sosiale medier nå, men før det ble borte igjen ble hun hyllet for at hun tok turte å dele bildet, skriver Daily Mail.