BAK TYSKLAND:  Glem puljeseier, vi går for andreplassen er Alexander Tetteys dom etter VM-trekningen. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB Scanpix.
BAK TYSKLAND: Glem puljeseier, vi går for andreplassen er Alexander Tetteys dom etter VM-trekningen. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB Scanpix.Vis mer

- Det er ganske sikkert at Tyskland vinner gruppa

Alexander Tettey om VM-trekningen.

(Dagbladet): Norge ble lørdag kveld trukket i VM-kvalifiseringsgruppe med Tyskland, Tsjekkia, Nord-Irland, Aserbajdsjan, San Marino.

- Totalt sett en morsom gruppe med mange spennende kamper. Vi fikk veldig tøff motstand fra seedingsnivå en. Det at vi møter den regjerende verdensmesteren gjør at det blir svært vanskelig å vinne gruppen. Fra nivå to og tre var det en ok trekning. For oss er andreplassen og play off-spill et naturlig mål. Det bør være innenfor rekkevidde, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til fotball.no.

Alexander Tettey har i dag spilt treningskamp mot tyske Augsburg, men fikk høre om trekningen like etter kampen.

- Det er åpent om å bli nummer to, er det første Tettey sier til Dagbladet.

Landslagsspilleren er klar på at Tyskland er den soleklare favoritten til å vinne gruppa, og trønderen mener vi bare kan glemme å vinne pulja.

- Tyskland vinner - Går man for 2. plass når Tyskland er i samme pulja?

- Man gjør det når regjerende verdensmester er i gruppa. De går gjennom en kvalik uten å tape kamper. Vi må være realistiske og si at vi kommer ikke til å ta den førsteplassen.

Puljevinneren går direkte til VM-sluttspillet i Russland, mens de åtte beste toerne møtes til playoffkamper.

- Samtidig vet man aldri hva som skjer i fotball, men det er ganske sikkert at Tyskland vinner gruppa. Det skal jeg være ærlig og si. Det er ingen vits å tro at julenissen skal komme med noen hjelpende gaver, fortsetter midtbanespilleren.

 SESONGOPPKJØRING:  Alexander Tettey og Norwich er i god gang med sesongoppkjøringen med Norwich. Foto: NTB Scanpix.
SESONGOPPKJØRING: Alexander Tettey og Norwich er i god gang med sesongoppkjøringen med Norwich. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen kommenterte trekninga for TV 2.

- Dette er sånn «middels pluss». Nord-Irland er drømmemotstander fra seedingnivå tre, men Tyskland kvalifiserer seg jo alltid til mesterskap, sa tidligere landsslagssjef Egil Drillo Olsen direkte på TV 2.

Kampoppsettet for kvalifiseringen blir presentert i morgen.

I god form 29-åringen tror det vil bli en jevn batalje om plassene bak.

- Tsjekkia spilte vi bra mot for ikke lenge siden. Aserbajdsjan er vi gruppe med nå, og det er et lag i utvikling. Det er vi og.

Han fikk ikke fulgt trekningen direkte. I stedet spilte han 90 minutter da Augsburg ble slått 2-1.

- Det begynner å se bra. Det er et par uker til seriestart. Jeg fikk 90 minutter og viktig matching, opplyser Tettey.