IKKE GITT OPP:  De mange Liverpool-supoortere har ikke gitt opp håpet om Premier League-gull. Foto: NTB Scanpix
IKKE GITT OPP: De mange Liverpool-supoortere har ikke gitt opp håpet om Premier League-gull. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Det er ganske unaturlig med Liverpool og seriegull i samme setning»

Ålesund-politiets svar på Liverbirds-brev.

(Dagbladet): Det er ikke spesielt sannsynlig, men Liverpool kan fortsatt vinne ligagull i helga. Hvis Manchester City taper mot West Ham og Liverpool slår Newcastle, vinner laget fra Beatles-byen sitt første Premier League-gull.

Liverpools supportergruppe i Ålesund, Liverbirds Aalesund, har startet planleggingen av en eventuell gullfest.

Varslet om folketog Denne uka sendte gruppa et humoristisk brev til politiet i byen for å advare om et folketog i Ålesunds gater:

«Vi håper politiet ser positivt på at vi samler menneskemassene fremfor fullstendig kaos i hele byen. Vi setter pris på om politiet kan stille med ei patrulje foran toget.», skriver de blant annet i brevet, som er lagt ut på Facebook.

Tilfeldigvis var det en Manchester United-fan som svarte på brevet. Politimannen, som valgte å være anonym, skriver blant annet (se hele brevet nederst i artikkelen):

 GRÅT:  Luis Suarez var utrøstelig etter Liverpool kollapset mot Crystal Palace på mandag. Foto: NTB Scanpix
GRÅT: Luis Suarez var utrøstelig etter Liverpool kollapset mot Crystal Palace på mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Må jo først og fremst si at det er vanskelig, samt ganske unaturlig å skrive en setning, hvor Liverpool og seriemestere er i en og samme setning. Forstår jo at supporterne av Liverpool vil feire sitt første Premier League-mesterskap med en fellessamling. Ser også en god grunn til at de ønsker politibistand med å komme sikkert frem, siden både supportere og spillerne har en tendens til å snuble i gjenstander(føtter) som ikke finnes. »

Humor på sitt beste Brevet falt i god smak hos lederen i Liverbirds Aalesund, Bertil Holen:

- Dette er humor på sitt høyeste nivå. Det har vært noen fryktelig saker, men dette er sånn det skal være, sier Holen til Dagbladet.

 GULLJAKT:  Manchester Citys store spiller i år -  Yaya Toure - kan lede laget til ligagull på søndag. Foto: NTB Scanpix
GULLJAKT: Manchester Citys store spiller i år - Yaya Toure - kan lede laget til ligagull på søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Holen forteller videre at det kommer til å bli et tog hvis Liverpool tar gullet søndag. Og da kommer han til å ringe politivakta:

- Vi vet at det er fryktelig mange Liverpool-supportere i politiet i Ålesund. Jeg snakket med en av dem, og han oppfordret til å sende et brev til politihuset. Jeg hadde ikke forventet et slik svar, og måtte smile da jeg leste det, sier Holen til Dagbladet.