«Det er godt å bli tatt vare på slik jeg er blitt»

Ole Einar Bjørndalen (30) endte for første gang utenfor pallen i VM, men syntes likevel etter 7. plassen at fellesstarten var det fineste løpet han har gått i VM.

OBERHOF (Dagbladet): - Jeg gikk dette løpet for familien og moren min, og det var en fin opplevelse, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet etter VM-avslutningen i går.

Etterpå rettet han en stor takk til alle folkene rundt seg for den enorme støtten han har fått etter at han fredag morgen fikk vite at moren Helga (70) var død etter lang tids sykeleie.

- Det er godt å bli tatt vare på slik jeg er blitt. Støtten har vært veldig bra, og spesielt fra lagkameratene. Det er en fantastisk gjeng, og vi er som en stor familie, sier Ole Einar.

Helt tom

Med 18 treff på 20 skudd pleier han normalt å kjempe om seier. Men i går hadde han ikke vanlig kraft i sporet. Han ville likevel ikke skylde på oppladningen.

- Forberedelsene var naturligvis ikke optimale, men jeg gjorde det beste ut av det. Noen tanker kommer det naturligvis inn i hodet, men kunsten er å skyve det vekk. Det klarte jeg veldig bra. For jeg var bra uthvilt og tent på å gå. Støtten fra familien var også god å ha med seg, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Han lå an til medalje ut fra siste skyting, men kreftene var oppbrukt.
- Jeg hadde ikke mer å kjøre med og jeg hadde mer enn nok med å komme meg til mål. Allerede på slutten av tredjerunden kjente jeg at jeg begynte å bli sliten. Kanskje skyldes det en kombinasjon av at jeg er mentalt og fysisk sliten, sier Bjørdalen - som likevel har med seg tre bronsemedaljer og ett sølv fra mesterskapet i Oberhof.

Reiste rett hjem

Like etter løpet reiste han rett ned til løperhotellet for å pakke. Sammen med skiskytternes presseattaché Halvor Lea satt han på 17-flyet fra Erfurt til Oslo i går, og Bjørndalen ser fram til å komme hjem til familien nå. Begravelsen er hjemme på Åmot torsdag.

- Det skal bli godt å komme hjem. Nå blir jeg hjemme fram til neste mandag, før jeg reiser videre til verdenscuprennene i USA, sier Bjørndalen.

Presseattaché Halvor Lea sier til Dagbladet at han og Bjørndalen sammen ble enige om at Ole Einar skulle snakke litt med pressen i går, om han følte seg i stand til det.

- Det var godt for Ole og alle å få snakket litt ut om morens bortgang, sier Lea.

SLITEN: Ole Einar Bjørndalen gjorde et ærlig forsøk på fellesstarten i Oberhof i går, men det holdt ikke helt inn. - Allerede på slutten av tredjerunden kjente jeg at jeg begynte å bli sliten, sier Ole Einar. - Kanskje skyldes det en kombinasjon av at jeg er mentalt og fysisk sliten.