- Det er godt å være den rake motsetningen til de unge gutta

Nå vil veteran Wæhler gi Norge defensiv trygghet igjen.

ENDRINGER: Dette var startelleveren forrige gang Kjetil Wæhler spilte kvalikkamp for Norge. Hverken Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp, John Carew eller Christian Grindheim er engang i troppen før kvalikåpningen mot Island denne uka.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
ENDRINGER: Dette var startelleveren forrige gang Kjetil Wæhler spilte kvalikkamp for Norge. Hverken Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp, John Carew eller Christian Grindheim er engang i troppen før kvalikåpningen mot Island denne uka. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen gjorde flere utskiftninger etter tapet for Hellas i generalprøven før VM-kvaliken.

Spillere som Erik Huseklepp, Morten Gamst Pedersen og Christian Grindheim får ikke være med til Island, mens yngre krefter som Magnus Wolff Eikrem, Joshua King og Håvard Nordtveit nærmer seg roller i troppen.

En veteran har imidlertidogså  returnert - Kjetil Wæhler er tilbake etter et halvt års pause. 36-åringen innrømmer at det er spesielt å være en del av de «nye» tidene under Drillo.

- Det er mange tunge navn som er borte, så det er godt at det er noen av de erfarne igjen. Derfor er det også fint å være tilbake og være den rake motsetningen til mange av de unge som har kommet opp nå. Det er en del som har vært med mye som ikke er med nå, og det er flere unge som banker på døra. Men det er viktig å ikke skifte ut alle på en gang, sier IFK-stopperen til Dagbladet.

Svakere på Ullevaal
Han ba om en pause da overgangen til Gøteborg gikk i orden, for å sikre seg at den prosessen skulle være smertefri.

Samtidig har han fulgt tett med landslaget denne våren - og ikke alt har imponert ham.

- Det har selvfølgelig ikke vært som det kanskje burde være på hjemmebane. Normalt har vi vært solide her hjemme, og det har vært litt mer løssluppent, om man kan si det, så langt. Det har vært en del utskiftninger i troppen, en del som ikke har spilt på klubblagene sine, og det har kanskje svekket landslaget, sier Kjetil Wæhler.

- Det jeg ønsker å bidra med er den defensive tryggheten igjen. Det har kanskje ikke gått helt veien de kampene som er spilt nå. Først og fremst er jeg med for å bidra på trening og sørge for at det er kamp om plassene, og nå er vi fire gode midtstoppere her - det er viktig.

- Så du har kommet tilbake for å tette hullene du har sett?

- Det vil jeg ikke fokusere på. Vi har hatt gode midtstoppere hele veien, og det er ikke bare der det ikke har fungert. Fotball er et lagspill, og det er andre ting som også kanskje ikke har fungert. Vi får håpe vi kan rette på det, og at det blir bedre mot Island, sier Wæhler, som heller ikke bruker mye tid på å tenke startplass på fredag.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg er her for å bidra på trening, så får Drillo plukke ut de elleve han synes er best. Selvfølgelig er jeg her for å spille, og starter jeg, så er jeg fornøyd med det. Men det viktigste er at det er bra på trening, at det er kamp om plassene, sier han.

Spent på de unge
Wæhler har fått en blandet start i Sverige, IFK Gøteborg har ikke gjort det så bra som han hadde håpet, og selv har han slitt med småskader han gjerne ville unngått.

Underveis i vår har han snakket jevnlig med Egil Drillo Olsen, og sier de to har hatt en ærlig dialog om en eventuell retur hele veien. Samtidig er han spent på status for Norge før denne VM-kvaliken.

De nevnte profilene, Gamst, Grindheim - det er spillere som har vært viktige for landslaget, mener Wæhler.

- Jeg syns at da vi hadde de gamle på plass, og Norge var i form, da spilte vi god fotball. Som sagt er det mange tunge navn som ikke er med nå, og det er nok en utfordring, vi snakker om spillere som har spilt mange landskamper. Nå er de borte, så vi får håpe at de som kommer inn tar tak og presterer, for det trenger vi, sier han til Dagbladet.

- Det er et generasjonsskifte på gang, så det er viktig at de som får muligheten tar den og viser at de er gode nok for landslaget. Men det er klart, det er spesielt å være med uten de gamlegutta der, de har spilt mange kamper, gjentar Wæhler.

- Hvordan ser du på å spille VM i Rio som 38-åring?

- Rio! Vet du hva, jeg tar ett år av gangen. Nå er det viktig å vise at man er god nok til å være med her, så jeg tenker ikke sluttspill ennå, sier IFK-proffen med et glis.

AKTUELL: Wæhler er etter alt å dømme aktuell for en startplass mot Island fredag, men vil ikke foregripe Egil Drillo Olsens uttak.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
AKTUELL: Wæhler er etter alt å dømme aktuell for en startplass mot Island fredag, men vil ikke foregripe Egil Drillo Olsens uttak. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer