TILBAKE I TRENING: Marit Bjørgen sammen med Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TILBAKE I TRENING: Marit Bjørgen sammen med Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Marit Bjørgen tilbake

-Det er godt, men savnet er der

Marit Bjørgen gjennomførte i dag sin første elghufs-økt etter tilbakeslaget.  Det smakte godt for 36-åringen, som var på sin første samling uten barnet Marius.

KVITFJELL (Dagbladet): - Ståa er bra. Jeg er i gang og kan gjøre det meste. I dag fikk jeg være med på min først elghufs-økt, og det har jeg savnet, sa hun på et pressetreff i Kvitfjell.

Bjørgen har slitt med en belastningsskade i hofta, som blant annet gjorde at hun valgte å stå over en høydesamling i august og har gjort at hun må tilpasse treningen den siste tida.

Tirsdag fikk Bjørgen, som var på sin første samling uten sønnen Marius, kjørt seg i de bratte bakkene Gulbrandsdalen byr på.

- Hvordan er det å være her uten Marius?

- Det går bra ennå. Får kjenne på det å være hundre prosent uttøver igjen. Litt godt, men savnet er der, sa hun.

Etter planen skulle Bjørgen gjøre comeback på våren i år. Det ble utsatt, og nye problemer i sommer har ført til spørsmål om tida som kommer.

Men Bjørgen selv er klar på at den nye planen består - og hun er ikke redd for tilbakefall:

- Jeg håper å få være med på den neste høydesamlingen i Val Senales. Den er enda viktigere enn den forrige høydesamlingen, for nå skal vi gå på ski. Planen er forsatt å gå på Beitostølen. Det virker som jeg har tålt treningen i august og september, men man har aldri noen garantier, sier Bjørgen.

HAR VÆRT MED: Bjørgen sammen med sønnen i Holmenkollen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
HAR VÆRT MED: Bjørgen sammen med sønnen i Holmenkollen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer