Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er gratis å drømme om mesterskapet

Palermo lar seg ikke skremme av suksessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sicilia-klubben Città di Palermo topper Serie A-tabellen sju runder inn i den italienske fotballsesongen. Gårsdagens 2-0-seier borte mot AC Milan understreket at det ikke bare er flaks.

Milan har såvidt kommet seg på plussiden etter å ha startet sesongen med åtte minuspoeng, men klarte ikke å fortsette klatringen i går. I stedet fortsetter Palermo å overraske.

Inter Milan har like mange poeng, men Palermo leder på flere scorede mål - 16 mot 12. Likevel fikk de kritikk for å ha sluppet inn 12 mål på de seks første kampene. I går var det imidlertid stengt i forsvaret.

- Jeg tror målene vi slapp inn skyldtes mangel på konsentrasjon eller dumme feil. I går måtte vi være fokusert i 90 minutter, og det er akkurat hva vi var, sier trener Francesco Guidolin ifølge Uefa.com.

Champions League er hovedmålet

Han holder blikket rettet opp og fram i stedet for bekymret over skulderen.

- Hovedmålet vårt må være å kvalifisere oss for Champions League, men å drømme om «Il Scudetto» (seriemesterskapet) koster ingenting, og det er en vakker ting, sier Guidolin.

Det er også vakkert å høre en trener som tør å drømme litt utover «en kamp om gangen».

PÅ TOPP: Palermo-spillerne feirer scoring mot Milan. I forgrunnen en oppgitt Gennaro Gattuso. Foto: Reuters/Scanpix
PÅ TOPP: Palermo-spillerne feirer scoring mot Milan. I forgrunnen en oppgitt Gennaro Gattuso. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Så har da også sesongåpningen vært til å gni seg i øynene av. Fem av sju seire i Serie A, og tre seire i Uefa-cupen - to mot West Ham og en borte mot Frankfurt er fasiten.

Berlusconi gratulerte

Etter kampen i går kom Milan-presidenten og den tidligere statsministeren for å uttrykke sin begeistring.

- Selv Silvio Berlusconi kom for å gratulere oss etter kampen. Det er ikke vanlig å motta gratulasjoner fra motstanderen etter en seier, og vi ble alle veldig glade og stolte da Berlusconi gjorde det, sier Guidolin.

Palermo endte på femteplass i Serie A i fjor etter at Juventus ble fratatt alle sine 91 poeng, og Milan, Fiorentina og Lazio mistet 30 poeng hver.

• Din mening: Hvor lenge tror du Palermos eventyr varer?