Det er grunn til å måpe etter den trekningen, Ståle!

Her er hele Champions League-trekningen.

TØFT FOR STÅLE: Ståle Solbakken og København møter Real Madrid og Juventus i Gruppe B.
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
TØFT FOR STÅLE: Ståle Solbakken og København møter Real Madrid og Juventus i Gruppe B. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I kveld ble gruppespillet i Champions League klart. 32 lag utgjør som vanlig åtte grupper, og også denne sesongen fikk vi noen godbiter å se fram til. Barcelona møter blant annet Milan i Gruppe H (tredje gang på fire sesonger at klubbene trekkes i samme gruppe), og Real Madrid skal bryne seg på Juventus i Gruppe B.

Ståle Solbakken og FC København får det veldig tøft i Gruppe B, hvor Galatasaray venter i tillegg til de to nevnte. Her vil blant annet Wesley Sneijder (Galatasaray) møte gamleklubben Real Madrid.

Ståle Solbakken sa før trekningen at han ikke har ofret turneringen en tanke etter at han tok over København for andre gang.

- Vi kjemper i den andre enden av tabellen, og er kanskje det første bunnlaget som er med i Champions League, sier Solbakken med et smil.

Solbakken har likevel gode minner fra turneringen.

- Det er en fantastisk opplevelse hver gang. Vi har tatt godt med poeng i gruppespillet hver gang vi har vært med. Men nå blir det nok noe annet, tror Solbakken.

Roar Stokke tror som de fleste at Champions League-eventyret til København ender her.

- De vil få godt betalt for oppmøtet. De (København red.anm.) er sjanseløse. I den gruppen er det ingen tvil om at Real Madrid og Juventus er storfavoritter, sier Stokke.

Tøft for Arsenal Manchester United unngikk de største profilene, men møter tøff motstand i Sjakthar Donetsk, Bayer Leverkusen og Real Sociedad i Gruppe A.

«Dødens Gruppe» ser på forhånd ut til å være Gruppe F med Arsenal, Marseille, Borussia Dortmund og Napoli. Noen andre som kanskje vil ha et ord med i den diskusjonen er Barcelona, Ajax, Milan og Celtic i Gruppe H.

Viasat-kommentator Roar Stokke peker på at det er flere jevner grupper i år enn tidligere.

- I fjor fikk vi en dødens gruppe, og i år har vi fått en 3-4 tøffe grupper. Blant annet gruppa med Barcelona og Milan, og Manchester United-supporterne vil nok være spente på utfallet i sin gruppe. De har en tøff gruppe, sier Roar Stokke til Dagbladet.

- Andre kan også se seg som heldige: Jeg vil tippe at en José Mourinho i Chelsea er fornøyd med utfallet. PSG er også heldige. De andre lagene kan få en mye tøffere reise, sier Stokke.

Kommentatoren tror flere lag vil kjempe om trofeet.

- Borussia Dortmund er blant mine outsidere. Denne sesongen vil for dem handle om å rive Bayern München ned fra tronen. Ellers har jeg 5-6 andre lag som faller innenfor den kategorien. Vi har jo også Bayern München og Barcelona som kommer som favoritter. Der mener jeg også at Manchester City er det sterkeste laget på papiret til å gjøre det best, sier Stokke.
Denne sesongens Champions League-finale vil gå på Estadio da Luz i Lisboa. Regjerende mester er Bayern München som slo Borussia Dortmund 2-1 i finalen.

Hele trekningen:

STORFINT BESØK FOR SOLBAKKEN: Cristiano Ronaldo og resten av stjernegalleriet til Real Madrid kommer til København: Foto: REUTERS/Jon Nazca/NTB Scanpix
STORFINT BESØK FOR SOLBAKKEN: Cristiano Ronaldo og resten av stjernegalleriet til Real Madrid kommer til København: Foto: REUTERS/Jon Nazca/NTB Scanpix Vis mer

Gruppe A
Manchester United
Sjakthar Donetsk
Bayer Leverkusen
Real Sociedad

Gruppe B
Real Madrid
Juventus
Galatasaray
København

Gruppe C
Benfica
Paris Saint Germain
Olympiakos
Anderlecht

Gruppe D
Bayern München
CSKA Moskva
Manchester City
Viktoria Plzen

Gruppe E
Chelsea
Schalke 04
Basel
Steaua Bucuresti

Gruppe F
Arsenal
Marseille
Borussia Dortmund
Napoli

Gruppe G
Porto
Atletico Madrid
Zenit
Austria Wien

Gruppe H
Barcelona
Milan
Ajax
Celtic

TØFF MOSTANDER: Carlos Alberto Tevez gir Juventus en ny dimensjon, og kan være tungen på vektskålen for det italienske laget. Foto: 
REUTERS/Max Rossi/NTB Scanpix
TØFF MOSTANDER: Carlos Alberto Tevez gir Juventus en ny dimensjon, og kan være tungen på vektskålen for det italienske laget. Foto: REUTERS/Max Rossi/NTB Scanpix Vis mer