TABBE: Liverpool ledet ligaen da Steven Gerrard skled, og Demba Ba snappet ballen. Scoringen senket Liverpool på Anfield. Seinere vant Manchester City ligaen. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
TABBE: Liverpool ledet ligaen da Steven Gerrard skled, og Demba Ba snappet ballen. Scoringen senket Liverpool på Anfield. Seinere vant Manchester City ligaen. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB ScanpixVis mer

- Det er grusomt

Steven Gerrard snakker endelig ut om tabben som kan ha kostet Liverpool gullet.

(Dagbladet): Steven Gerrard måtte bite i seg ordene «dette skal ikke glippe» da han skled og forærte vinnermålet til Demba Ba og Chelsea på Anfield fire ligarunder før slutt. Tabben ble på mange måter symbolet på Steven Gerrard og Liverpools sesong; bare nesten.

Legenden Alan Shearer uttalte i ettertid at tabben er noe Gerrard aldri kommer til å glemme. Men hovedpersonen selv hevder det ikke er tilfelle.

- Vi ledet ligaen. Det er grusomt. Men det er fotball, det er livet. Jeg kan ikke synes synd på meg selv. Det er over, sier Gerrard ifølge Daily Mail.

Han snakket for første gang ut om episoden som kan ha kostet Liverpool gullet. Det gjorde han i forbindelse med England som snart skal spille VM i Brasil.

- Det var urettferdig, selvfølgelig var det det, på grunn av timingen med tre kamper igjen å spille, sier Gerrard.

Reprisen av tabben ble vist i reprise i flere dager etterpå, men hovedpersonen har ikke sett seg selv på skjermen.

- Jeg har ikke sett det. Når du sklir... er det ingen som har gjort det i sitt liv? Forskjellen er at jeg gjorde det på et dårlig tidspunkt, i et svakt øyeblikk, sier Liverpool-kapteinen.

33-åringen forteller at han ville vært mye hardere mot seg selv dersom han hadde scoret et selvmål, eller slått en dårlig pasning som førte til scoringen. Han påpeker at en feil som dette er noe alle spillere gjør fra tid til annen.