Vær under ski-VM i Oberstdorf

- Det er håpløst å forberede seg

Therese Johaug tar de ville værmeldingene før VM med knusende ro. - Bare å ta på seg bikinien, sier lagvenninne Helene Fossesholm.

VÆRKAOS: Therese Johaug mener det er håpløst å forberede seg på føre og forhold slik værvarslene for VM er nå, med varslede temperaturer opp mot 18 grader. Foto: Bjørn Langsem
VÆRKAOS: Therese Johaug mener det er håpløst å forberede seg på føre og forhold slik værvarslene for VM er nå, med varslede temperaturer opp mot 18 grader. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAFJELL / OSLO (Dagbladet): Værmeldingene for første del av ski-VM kan sette en støkk i både den mest rutinerte skismører og løper.

På dagen hvor åpningsdistansen går, neste torsdag, er det nå meldt 16 grader i den tyske VM-byen Oberstdorf. Dagen før er prognosene oppe i 18 grader. Dette samtidig som det er ventet minusgrader på natta.

Den ekstreme vintervarmen på dagen - i kombinasjon med nattfrost - vil ventelig gi betydelige utfordringene for både smørere og langrennsløpere.

- Vi følger med som best vi kan. Det kan bli alt mellom himmel og jord, sa Norges smøresjef Stein Olav Snesrud til Dagbladet tidligere i dag.

- Håpløst

Dagbladet møtte Therese Johaug og resten av kvinnene som skal gå VM for Norge på Hafjell tirsdag - og de noe spesielle værmeldingene er noe mange lurer på.

Johaug tar det med knusende ro, og forteller at hun ikke har lagt noe plan for de ene eller de andre forholdene:

- Det er håpløst å kunne forberede seg på noe som helst. Det er fortsatt halvannen uke til vi starter der nede. Været kan endre seg mye, og vi må bare ta det som kommer. Men det som er sikkert, er at det ikke blir 20 minusgrader som vi har gått i før, sier Johaug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer