ØNSKER IKKE PRESS: Petter Tande ble bare nummer 9 i Kollen, og ønsker mindre fokus på prestasjoner på landslaget. Foto: Erlend Aas/Scanpix
ØNSKER IKKE PRESS: Petter Tande ble bare nummer 9 i Kollen, og ønsker mindre fokus på prestasjoner på landslaget. Foto: Erlend Aas/ScanpixVis mer

- Det er hele tiden slik at man skal prestere så godt

Petter Tande irriteres av norsk kultur.

|||(Dagbladet): Petter Tande (24) ble ikke bedre enn nummer 6 i OL og har ikke vært på pallen i verdenscupen siden desember.

Etter 9. plassen i Holmenkollen i går sier Byåsen-løperen til Adresseavisen at han irriteres av kulturen på kombinertlandslaget.

- Det er hele tiden slik at man skal prestere så godt. Jeg er best når jeg driter i alt. I Norge er det en kultur for å prestere. Da låser det seg for meg, sier en Tande til avisa.

De norske løperne sliter i hoppbakken, og trønderen tror det skyldes at hoppingen ikke føles artig.

- Jeg mener vi bør få en mer avslappet stemning i laget. Vi har snakket om dette. Det kommer ikke av seg selv. Det har vært slik i flere år, mener Tande.

Kombinertsjef Kjetil Strandbråten setter ikke pris på utspillet til Tande, som kommer etter at laget ikke tok en eneste medalje i OL.

- Det overrasker meg veldig at utøverne evaluerer i mediene. Jeg vil ikke kommentere uttalelsene. Vi skal evaluere internt, sier Strandbråten til avisa.

SKAL VÆRE ARTIG: Petter Tande  mener det ikke er gøy nok å hoppe på landslaget. Foto: EPA/Markku Ojala
SKAL VÆRE ARTIG: Petter Tande mener det ikke er gøy nok å hoppe på landslaget. Foto: EPA/Markku Ojala Vis mer