En kontroversiell straffesituasjon avgjorde cupfinalen

- Det er helt absurd

Haugesunds Mikkel Dessler mener bestemt at det ikke skulle ha vært straffe i situasjonen som avgjorde cupfinalen.

CUPDRAMA: Se høydepunkter fra cupfinalen. Video Fotball Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Den andre omgangen var bare ett par minutter gammel da situasjonen som skulle avgjøre cupfinalen skjedde. Vikings kaptein Zlatko Tripic mottok ballen innenfor Haugesund sin 16-meter, da han ifølge dommer ble felt og fratatt en åpenbar målsjanse. Dommer Espen Eskås var raskt oppe med fløyta, og pekte på straffemerket.

Straffen ekspederte Tripic selv inn i mål, og ga Viking ledelsen 1-0. Dette ble også cupfinalens eneste mål.

I ettertid av kampen har det blitt store diskusjoner på om dette var straffe. NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg sa følgende om straffesituasjonen underveis i kampen:

STRAFFESITUASJONEN: Det var stor uenighet rundt om det var et straffespark i cupfinalen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
STRAFFESITUASJONEN: Det var stor uenighet rundt om det var et straffespark i cupfinalen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg synes det er et veldig billig straffespark.

- Det er sinnsykt

Haugesund-spilleren som var i duell med Tripic i straffesituasjonen, var dansken Mikkel Dessler. Han er sterkt uenig med dommeravgjørelsen som skulle avgjøre cupfinalen. Han mener at det ikke skulle blitt blåst, og at dommeren blir lurt til å dømme straffe.

- Jeg oppfatter det som at Tripic tar et for langt touch, så kommer jeg foran han og skal skjerme ballen. Han løper så inn i ryggen min og kaster seg. Dommeren blir lurt til å blåse straffe, forteller Dessler til Dagbladet.

- Så du mener at det ikke er straffe?

- Nei.

Dessler syntes det er synd at en slik kontroversiell situasjon skal være med på å avgjøre en cupfinale.

- Det er helt absurd. Viking var det beste laget i dag. Men det er mål som som avgjør kamper, og nå er det målet som avgjør. Det er helt sinnssykt, sier Dessler.

- Riktig avgjørelse

Zlatko Trpic ble hyllet etter kampen som matchvinner i cupfinalen. Tross at han er cupmester med Molde fra før, syntes han at dette gullet smakte enda bedre. Tripic forteller at det er ekstra deilig å kunne være sentral i en sånn type kamp.

- Det er helt nydelig når du er med å avgjør, og har en stor rolle i en så stor kamp. Det er deilig å være med å kunne avgjøre det til vår fordel, forklarer Tripic til Dagbladet.

Tripic har en annen oppfatning av straffesituasjonen, enn det Dessler hadde. Vikings kaptein er klar på at det var nok kontakt mellom de to til at det skulle bli straffe. Han mener likevel at det er forventet at situasjonen blir snakket om.

- Det er naturlig at det blir diskutert. Jeg oppfatter det som at det var mye «klabb og babb» inne i feltet, litt blokkeringer og ett par skudd. Jeg kom først på ball, så var det én som gikk hardt i kroppen min, forklarer Tripic.

Tripic mener dommeren tok den riktige avgjørelsen da han pekte på straffemerket.

- Dommeren sto veldig nærme, bare et par meter unna. Da jeg snudde meg var dommeren krystallklar på at det var straffe. Jeg tror det var en veldig fin og riktig avgjørelse, forteller Tripic.

Var ikke nervøs

Dette er Vikings første cupgull siden 2001. Tripic sier det var veldig deilig å kunne vinne et cupgull for byen og supporterne.

Han forklarer hvorfor det betyr ekstra mye å vinne et cupgull med Viking.

- Det er selve klubben. Selve entusiasmen og supporterne klubben har. Det betyr ekstremt mye for menneskene og byen. Det er sykt å være med på å gjøre de enda mer lykkelig.

- Var du nervøs da du skulle ta straffe foran egne fans?

- Jeg var ikke nervøs. Jeg tenkte ikke på konsekvensene av straffen. Man kan ikke tenke for mye på omgivelsene rundt deg. Det var likevel deilig å kunne gå den veien og feire, i stedet for å løpe 100 meter andre veien, sier Tripic

Espen Eskås har ikke svart på Dagbladets henvendelser om en kommentar til straffesituasjonen.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer