IMPONERTE: Anders Bardal har funnet tilbake storformen. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
IMPONERTE: Anders Bardal har funnet tilbake storformen. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHEVis mer

- Det er helt glimrende. Endelig er han tilbake!

Norges gylne hoppkvartett er fortsatt best i verden.

(Dagbladet): I VM i Falun ble Norge verdensmestere i laghopp for første gang siden 1993.

I dag hadde Tyskland, Østerrike og de øvrige store hoppnasjonene muligheten til å ta revansje i Lahti. I stedet benyttet Norges gullgutter muligheten til å vise at de fremdeles er best i verden.

Med åtte nye gode hopp var Norge også denne gang i en egen klasse. Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Rune Velta kopierte gullresepten fra Falun og banket alle konkurrentene i kveld.

Til slutt vant Norge hele 30 poeng foran Tyskland. Det er en sjeldent stor seiersmargin.

Bardal la grunnlaget Som i Falun hoppet den norske kvartetten bunnsolid gjennom hele konkurransen.

Etter første omgang var det svært jevnt mellom Norge, Polen og Tyskland, hvor sistnevnte ledet knepent, men Norge tilrev seg initativet i konkurransen da Anders Bardal leverte et superhopp i den førte pulja i 2. omgang.

- Det er helt strålende. Endelig er han tilbake, sa NRK-kommentator Christian Nilssen etter Bardals glimrende hopp.

Dermed var det opp til navnebror Anders Jacobsen å forsvare ledelsen. Også han hoppet glimrende med sine 124,5 meter og økte ledelsen ytterligere.

Dermed ledet Norge 9,2 poeng foran Polen og 12,2 poeng foran Tyskland.

Suverene Den tredje Anders-en blant hopplagets gullgutter er Anders Fannemel. Også han hoppet glimrende i 2. omgang med hele 127,5 meter.

Det var så bra at Norge økte ledelsen til forfølgerne enda mer. Tyskeren Markus Eisenbichler klarte endog å ta nedi bakken til tross for kun 122,5 meter.

Dermed gjentok scenariet fra Falun seg: Rune Velta skulle sikre norsk triumf.

Og VM-kongen sviktet ikke denne gang heller.

Velta hoppet langt over den grønne streken som indikerer ledelse og i dette tilfellet seier. Veltas sistehopp var bunnsolid fra A til Å og sikret suveren norsk lagseier.

Med 1069,1 poeng vant Norge nesten 30 poeng foran Tyskland på 2. plass, mens Polen kapret 3. plassen. Japan og Østerrike fulgte på de neste plassene.