Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er helt greit for meg at det bare snakkes om Martin og Petter. Det er jeg som er tittelforsvarer

Sjur Røthe håper på ny Kollen-suksess.

FJORÅRSKONGEN: Sjur Røthe håper at han, i likhet med Harald, slipper å abdisere i dag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FJORÅRSKONGEN: Sjur Røthe håper at han, i likhet med Harald, slipper å abdisere i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tåka har senket seg over nasjonalanlegget i Holmenkollen. Det er klart for skirenn i verdenscupen igjen.  

På forhånd har vi i mediene snakket om kongeduellen mellom Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby som om det ikke er noen andre vinnerkandidater. 

Men det er altså mindre enn ett år siden Sjur Røthe sto øverst på pallen i Holmenkollen. I verdenscupavslutningen forrige sesong var det Røthe som var best over de fem knallharde kollenmilene. 

- Det blir noe helt annet i år, sier Sjur Røthe, og tenker på det sugende føret som kom med regnværet over Oslo i natt. Men ambisjoner om å gjenta fjorårsbedriften, der han vant spurten mot Dario Cologna med minst mulig margin, det har han. 

- Det er klart, jeg har vært bedre i klassisk enn i skøyting i år, så sånn sett håper jeg å bite godt fra meg, sier han. 

Martins lekegrind
Men heller ikke den regjerende femmilskongen av Kollen kan se bort fra det Johnsrud Sundby har gjort med resten av verdenseliten i dag. Når fellesstarten går klokka 12.15 i dag, kommer samtlige skiløpere i feltet til å se mot verdenscuplederen for å se hva han finner på. 

Det blir en slags venting på når det er Martin setter inn støtet, og så gjelder det å henge seg på. 

- Sånn som Martin har gått i år så tror jeg ikke dette blir noen lekestue. Dette skal jo være lekegrinda hans, sier Røthe til Dagbladet. 

Greit å undervurderes
For selv om Martin Johnsrud Sundby har vokst opp noen drøye steinkast fra løypene i Nordmarka, har han aldri vunnet femmila i Holmenkollen, men han har vært på pallen de fire siste åra. Når femmila nå kommer tidlig i sesongen, uten at noen har skrudd av konkurransehodet etter et mesterskap, tror ikke Røthe det blir noen overraskende seierherre i dag. 

Eller, etter forhåndssnakket å dømme ville det vært en overraskelse om noen andre enn Northug eller Sundby skulle vinne. Det er det ikke. 

- Det er helt greit for meg at det bare snakkes om Martin og Petter. Det er jeg som er tittelforsvarer, og det skjer noe ekstra med kroppen min når jeg kommer til Kollen, sier Røthe. 

• Femmila starter klokka 12.15 i dag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram