HJEMMEBANEFORDEL: Kjetil Jansrud (29) har helt klart fordel ved å være i Kvitfjell, og kan avgjøre sammenlagtcupen denne helga. Foto: Emilie Berge
HJEMMEBANEFORDEL: Kjetil Jansrud (29) har helt klart fordel ved å være i Kvitfjell, og kan avgjøre sammenlagtcupen denne helga. Foto: Emilie BergeVis mer

- Det er helt klart fordel for meg. Det er digg å være i Norge

Blandede følelser før Kvitfjell-helga.

KVITFJELL (Dagbladet:) Neste uke avgjøres verdenscupen. Kjetil Jansrud (29) er storfavoritt til å ta sammenlagtseieren, om han vinner helgas World Cup i Kvitfjell. Det tenker han lite på.

- Jeg er mest fokusert på nuet. Det er sjelden jeg tenker på det å kunne vinne hele greia, egentlig, sier Jansrud.

Han er spent på helga i Kvitfjell, og er så godt som klar.

- Det er bra med Kvitfjell-helg, samtidig ikke. Jeg har litt blanda følelser, men formen føles bra. Samtidig er det resultatene som avgjør om jeg er i god form eller ikke.

- To renn jeg kan vinne På toppen av løypa den første treninga, gjorde Jansrud en feil på toppsplitten og mistet tid. Han er sikker på at han ikke vil begå den samme feilen resten av helga, og gleder seg til å vise seg fram på hjemmebane.

- Det er helt klart fordel for meg her hjemme. På den første treninga var jeg ikke like rask som jeg hadde håpet på, men er det to renn jeg kan vinne, er det utfor og super-G her i Kvitfjell, forteller han.

Den første treningsdagen startet med strålende sol, men en time før gjennomkjøringa kom skyene og litt snø.

- Forholdene var løse, og siden det hadde snødd litt er det mykt og urolig. Men sånn er vinteren, vi får ikke gjort noe med det. Det er slik vinteridrett er, men vi håper jo det blir litt bedre til helga, sier Jansrud til Dagbladet.

Med utfor på lørdag og super-G på søndag hjemme i Kvitfjell, og det er ikke bare publikum og media som har høye forventninger.

- For en gangs skyld er det en fordel vi får, med norsk mat og norsk hotell. Følelsen av å være i eget land er veldig digg.

Vil avgjøre i Kvitfjell Sammenlagtcupen vil Jansrud avgjøre så tidlig som mulig, gjerne denne helga.

- Jeg leder med såpass avstand i super-G og utfor, at det i hvert fall er et mål å vinne.

"Kula" kan altså være rett rundt hjørnet, og Jansrud har alle muligheter til å stikke av med seieren.

- Leverer jeg slik jeg ønsker å gjøre, tror jeg det kan bli bra.

Til høsten fyller han 30 år, men ser ikke på det som noen utfordring.

- Jeg er fortsatt ung og lovende, så det er ikke noe problem å runde 30, sier han og smiler.