Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er helt sinnssykt

Supporterleder om at Juan Mata er på vei til Manchester United.

TAR KANSKJE FARVEL: Flere britiske medier melder at Chelsea og Manchester United er enige om en overgang for Juan Mata. Foto: AP Photo/Julio Cortez/NTB Scanpix
TAR KANSKJE FARVEL: Flere britiske medier melder at Chelsea og Manchester United er enige om en overgang for Juan Mata. Foto: AP Photo/Julio Cortez/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere britiske medier meldte i går at Manchester United og Chelsea er enige om en overgang for spanjolen Juan Mata, blant annet BBC melder dette. De fleste mener overgangssummen skal være på rundt 37,5 millioner pund (380 millioner norske kroner). Dersom den summen stemmer, blir han tidenes dyreste United-kjøp.

Juan Mata har blitt kåret til Chelsea beste spiller to sesonger på rad. Men etter at José Mourinho tok over spakene på Stamford Bridge, er det blitt begrenset med spilletid for den kreative midtbanespilleren. Han har vært innbytter i ni av de 13 ligakampene han har spilt denne sesongen.

Det er ventet at Mata vil signere på en fire og et halvt års-kontrakt.

- Det er overhodet ikke overraskende. Vi har lenge sett at Mourinho har en «issue» med Mata som ingen forstår noe av. Det er katastrofe, sier daglig leder i Chelseas norske supporterklubb, Vidar Helseth, til Dagbladet.

- Jeg tror utelukkende dette dreier seg om maktspill fra Mourinhos side. At de to har hatt en eller annen klinsj på et tidspunkt. Det er på et mer personlig plan enn et sportslig plan problemene ligger, sier Helseth.

Sinnsykt José Mourinho gikk selv ut etter seieren over United og nærmest avskrev de røde i kampen om ligagullet. Det kan være noe av grunnen til at han selger til en klubb han ikke lenger anser som en rival til tittelen.

Helseth forteller at Chelsea har gjort en del «sinnssyke» ting i nyere tid, så ingenting overrasker ham derfor lenger.

- Rent sportslig er det åpenbart et setback for Chelsea. Han er så god at han går rett inn på de beste lagene i Europa. Vet ikke om Mourinho deler det inntrykket. Det at han går til United er egentlig helt sinnssykt. Personlig er jeg er stor fan av Mata som person utover fotballspilleren. Jeg kommer til å ønske at han gjør det bra. At han scorer i hver kamp, men at motstanderen scorer mer. Jeg ønsker ham en superkarriere. Han er en fin fyr og en sympatisk kar. Jeg skjønner at han går til United, som er en stor klubb, sier Helseth,

Hjelper ikke direkte Manchester United røyk i går ut av semifinalen i ligacupen etter et straffedrama. Klubben er for lengst ute av FA-cupen, og i ligaen ligger de 14 poeng bak serieleder Arsenal etter 22 kamper.

Supporterlederen tror ikke Mata vil gjøre en stor forskjell direkte.

- Jeg tror ikke Mata vil gå rett inn og forsterke United nå. En mann vil ikke snu opp ned på det laget der. De har noen andre på laget som også er på Mata sitt nivå. Han vil ikke endre noe der over natta. Men når de topper mannskapet, og trioen Mata, Rooney og van Persie er tilbake, så kommer de til å score mye mål. Da vil Mata være med å bidra til det, sier Helseth.

- Tror du Mata får en kald velkomst på Stamford Bridge om han skulle komme tilbake som United-spiller?

- Det kan jeg ikke se for meg. Det er noen bråkmakere i alle supportergrupper, men jeg tviler på at det skjer.

Chelsea betalte spanske Valencia rundt 23,5 millioner pund for Juan Mata i 2011.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!