Norsk rekordhelg i friidrett:

- Det er helt sykt. Jeg tror ikke det norske folk forstår

Friidrettspresident Tømmernes og stevnedirektør for Bislett Games, Steinar Hoen, er sjokkert over utviklinga i norsk friidrett. Nå venter de på en verdensrekord.

IMPONERER: Jakob Ingebrigtsen tok norsk rekord på sin første 5000 meter, og Filip Ingebrigtsen knuste storebror Henriks rekord på engelsk mil. Det lover godt mot VM i september. Foto: Lachlan Cunningham / AFP
IMPONERER: Jakob Ingebrigtsen tok norsk rekord på sin første 5000 meter, og Filip Ingebrigtsen knuste storebror Henriks rekord på engelsk mil. Det lover godt mot VM i september. Foto: Lachlan Cunningham / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norsk friidrett har hatt ei drømmehelg: Først satte Jakob Ingebrigtsen ny norsk rekord på 5000-meter med tiden 13.02.03, så løp Karsten Warholm inn til ny europeisk rekord med tiden 47,12 på 400 meter hekk. Så avsluttet Henrik Ingebrigtsen lørdagen med ny personlig rekord på 5000 meter. Tiden ble 13.15,38, og med det sikret eldstebror Ingebrigtsen en plass i VM i Doha i september.

Søndag fortsatte det: Først slo Filip Ingebrigtsen storebror Henriks rekord på engelsk mil med tiden 3.49,60, noe som viser at han er medaljefavoritt på 1500 meter i Doha. Så satte Karoline Bjerkeli Grøvdal ny personlig rekord på 5000 meter med tiden 14,51.66.

Stevnedirektør for Bislett Games, Steinar Hoen, er rett og slett imponert over hva de norske utøverne får til.

- Det er helt fantastisk. Jeg var til stede i London selv og så løpet til Karsten og Jakob, og Filip og Karolines løp fra flyplassen søndag. Det var imponerende. Jeg trodde ikke jeg kom til å bli overrasket lenger, men det blir jeg. Det stopper bare ikke. Det er helt sykt, sier Hoen til Dagbladet.

- Mer inne

Hoen mener at både Filip Ingebrigtsen og Warholm har mer inne. Han tenker på hva slags tider det kunne blitt. Det sier litt om hvor gode de har blitt, mener han. Samtidig trekker han fram forholdene i London, og feilene som ble gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer