FORTSETTER I NORGE: Camilla Herrem må ned 20 prosent i lønn for å få fortsette i Byåsen, og fristilles fra kontrakten til sommeren. Hun lar seg likevel ikke friste av muligheten til noen år i dansk håndball. Hun mener at gullalderen der er over. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORTSETTER I NORGE: Camilla Herrem må ned 20 prosent i lønn for å få fortsette i Byåsen, og fristilles fra kontrakten til sommeren. Hun lar seg likevel ikke friste av muligheten til noen år i dansk håndball. Hun mener at gullalderen der er over. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Det er helt uaktuelt å reise dit for å spille

Camilla Herrem «disser» den danske ligaen.

• Direkte kl. 20.15: Norge - Dannmark

BEOGRAD (Dagbladet): Camilla Herrem (26) har spilt for Byåsen siden 2006, men har i flere år hintet frampå om at hun ser for seg noen sesonger som utenlandsproff i Danmark - som Norge møter i den siste gruppespillkampen i EM i kveld.

De tonene har ebbet ut.

Danske suksessår For noen år tilbake var det dit de største stjernene dro. Danskene vant tre OL på rad, 1996, 2000 og 2004, og de vant tre av dem første europamesterskapene i håndball.

Kvinnehåndballen var så stor at tv-avtalene for den danske ligaen var gode, og det samme var lønningene.

Men ingen lykke varer evig — med mindre du er norsk kvinnelig håndballspiller — og nedturen inntok dansk kvinnehåndball. Utenlandske stjerner i lagene tok plassen fra dansk talent, og færre gode danske spillere rammet igjen landslaget.

Misset VM og OL De danske håndboldpiger kvalifiserte seg ikke til VM i 2007 og heller ikke til OL i Beijing i 2008. Og hvem gidder vel å betale i dyre dommer for å sende tv-håndball i en nasjon som ikke er gode nok til å være med i mesterskap?

De største stjernene har forlatt landet. Lønningene er lavere. Pengene er færre. Danmark er i det store og hele ikke det forjettede land i håndballverdenen lenger.

Det er den erkjennelsen også Camilla Herrem har konkludert med.

- Den danske ligaen er kanskje litt jevnere enn den norske, men det er uaktuelt å reise dit å spille nå. Jeg har det like greit i Norge. Champions League er det viktigste for meg, og muligheten for det er like stor i Byåsen, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Fristilles fra kontrakten Men alt er slett ikke rosenrødt i Byåsen heller. På grunn av svak økonomi i klubben må Herrem, Ida Alstad og de andre spillerne ned 20 prosent i lønn, samtidig som de også fristilles fra kontraktene til sommeren.

Herrem har likevel god tro på at hun finner en løsning som gjør at hun kan fortsette i Byåsen. Aller helst ønsker hun å få til noe spennende i den klubben.

- Om vi går til en ordning hvor noen andre dekker de 20 prosentene, så kan det godt være at jeg blir. Men jeg må ha litt så jeg kan leve utenom også, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Utenom håndballen startet hun nylig som jobbrekrutterer i et bemanningsbyrå i Trondheim. Og til sommeren flytter trolig håndballkjæresten Steffen Stegavik tilbake til Trondheim for å spille for Kolstad. Paret gifter seg til sommeren.

- Når Steffen kommer så blir alt bra.

- Vil holde på godfølelsen Norge er klare for semifinale lørdag, uansett hvordan det går i kveld. Danskene er nødt til å vinne, samtidig som Frankrike må slå Serbia, for at de skal nå semifinalen. Både i VM 2011 og EM 2010 endte de på fjerdeplass.

I sommer-OL i London gikk røk de ut i allerede gruppespillet.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson ser på danskene som en god test før EM-semifinalen lørdag.

- Vi har fortsatt en god del ting å utvikle, og vi ønsker å holde på godfølelsen på det som fungerer. Dessuten legger vi prestisje i å vinne alle kamper, sier Hergeirsson,

Han mener danskene byr på kvalifisert motstand i kveld.

- Det går veldig fort i det danske laget. De holder et stort balltempo. Det passer oss bra å få øvd på det før semifinalen. Enda mer fart og flyt er akkurat de tingene vi ønsker å utvikle oss på de neste dagene, sier han.

STORMER MOT MEDALJER: Camilla Herrem (til venstre) og Anja Edin hadde mye å juble over mot Sverige. I kveld er det en annen skandinavisk nabo som skal til pers i Beograd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORMER MOT MEDALJER: Camilla Herrem (til venstre) og Anja Edin hadde mye å juble over mot Sverige. I kveld er det en annen skandinavisk nabo som skal til pers i Beograd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer