HABIL POKERSPILLER:  Petter Northug har flere ganger deltatt i store pokerturneringer, men vil ikke vurdere å samarbeide med utenlandske spillselskap.
Foto: Tore Meek /  NTB Scanpix
HABIL POKERSPILLER: Petter Northug har flere ganger deltatt i store pokerturneringer, men vil ikke vurdere å samarbeide med utenlandske spillselskap. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

- Det er helt uforenlig med den situasjonen vi har i Norge

Flere spillselskap har tatt kontakt med Petter Northug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Anna Haag og Emil Jönsson står i fare for å få startnekt på konkurranser i regi av det internasjonale skiforbundet (FIS), hvis de ikke avslutter sin sponsoravtale med Unibet.

FIS bestemte på sitt vårmøte i Dubrovnik i går at det vil være tillatt for spillselskap å sponse arrangementer, men ikke enkeltutøvere.

Også i Norge har idrettsutøvere som samarbeider med spillselskap fått kritikk.

John Arne Riise fikk i går kraftig kritikk fra Norges Fotballforbund for å ha signert en avtale med Betsson, som gjør han til ambassadør for spillselskapet.

Forrige uke ble Cathrine Larsåsen kalt inn på teppet hos friidrettsforbundet, etter at hun stile opp i en reklame for Unibet, og før ishockey-VM fikk Mats Zuccarello Aasen beskjed om at han måtte avbryte sitt samarbeid med samme selskap hvis han ville være en del av det norske ishockeylandslaget under mesterskap.

Fått kritikk tidligere En av Norges heteste sponsorobjekt, Petter Northug, valgte tidligere denne våren å gå ut av landslaget, og heller trene på egenhånd med hjelp fra egne sponsorer.

Skistjernen har de siste årene deltatt i flere store pokerturneringer i regi av utenlandske spillselskap, noe han også har fått kritikk for.

I 2011 gikk næringsminister Trond Giske ut og sa han ble provosert av at Northug spilte poker for utenlandske spillselskap, da Northug dro til Latvia for å spille poker-NM.

-  Det er ikke poker som er problemet, men å stille opp for utenlandske spillselskaper som trekker penger bort fra grasrota i norsk idrett, sier Giske.

Ikke et alternativ Northug har likevel valgt å fortsette med pokerspillingen. Senest for en måned siden vant han 350.000 kroner i en turnering. 

Selv om flere idrettsutøvere nå velger å signere sponsoravtaler med utenlandske spillselskap er ikke dette et alternativ for Northug.

Utifra det Dagbladet erfarer har flere spillselskap vært i dialog med Northug, uten å få napp.

- Hvis vi får tilbud fra spillselskap så er ikke det noe vi engang diskuterer, sier John Northug til Dagbladet.

- Vi ville ikke vurdert det.

Northugs svenske konkurrent Marcus Hellner er en del av spillselskapet PokerStars sportsteam. Northug har spilt i flere turneringer arrangert av spillselskapet, men John Northug avviser at det har vært et samarbeid med selskapet.

- Sånn situasjonen er i Norge er det ikke forenlig å inngå en avtale med et spillselskap. Vi er helt soleklare på at det er uaktuelt, sier John Northug.

TAKKET JA: I motsetning til John Arne Riise ønsker ikke Petter Northug å samarbeide med utenlandske spillselskaper. 

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAKKET JA: I motsetning til John Arne Riise ønsker ikke Petter Northug å samarbeide med utenlandske spillselskaper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer