- Det er helt utrolig. Jeg er så glad og lykkelig!

Petter Solberg vant VM-tittelen i rallycross.

Petter Solberg er verdensmester i rallycross etter tredjeplassen i Italia i dag.

I målområdet lot han tårene trille fritt da han ble intervjuet etter løpet.

- Jeg er så glad og lykkelig. Jeg må få takke familien, fansen, ja, alle sammen. Det er helt utrolig, sa Petter Solberg i seiersintervjuet som ble vist på Viasat.

Kan ikke tas igjen Det er to VM-runder igjen, men Petter har 60 poengs ledelse og kan ikke bli tatt igjen i sammendraget.

Han er historiens første verdensmester i to forskjellige motorsportgrener.

Han ble verdensmester i rally i 2003. Nå er han verdensmester i rallycross i 2014.

- Det er nesten ikke til å tro, sier han.

Drama i finalen Seieren i Franciacorta i nord-Italia gikk til svenske Timmi Hansen, mens Richard Göransson passerte Petter Solberg i kampen om andreplassen da Solberg den høyre bakdemperen knakk halvveis ut i finalen.

- Det er litt typisk meg. Jeg gikk for å pushe da demperen knakk. Men det gjør ingen ting nå, sier en gråtende Petter Solberg.

Petter holdt unna til tredjeplass, og med fire rundeseirer i VM kan ingen nekte han VM-gullet, selv om finske Toomas Heikkinen i teorien kan komme på samme poengsum som Petter Solberg.

Det betinger at Heikkinen scorer makssummen 30 poeng i begge VM-rundene, mens Petter Solberg må ende poengløs i både Tyrkia og Argentina.

Da vil Toomas Heikkinen ha vunnet tre VM-runder, og vil dermed bli rangert bak Petter Solberg uansett.

Teoretisk mulighet Den eneste lille teoretiske muligheten for at Petter Solberg skulle tape VM-gullet i løpet av de to siste rundene vil være at han pådrar seg minuspoeng i de to løpene. Det kan for eksempel skje dersom han bytter motor.

Den problemstillingen unngår de dermed enkelt ved å la være å gjøre det...

Gratulerer med VM-gullet, Petter Solberg!