Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er helt utrolig

Amatørspilleren Lydia Ko (15) tidenes yngste LPGA-vinner.

TIDENES YNGSTE: Lydia Ko er 16 måneder yngre enn den forrige rekordholderen Lexi Thompson fra USA. Foto: Jonathan Hayward/AP/NTB scanpix
TIDENES YNGSTE: Lydia Ko er 16 måneder yngre enn den forrige rekordholderen Lexi Thompson fra USA. Foto: Jonathan Hayward/AP/NTB scanpix Vis mer

Ko vant Canadian Open på en overbevisende måte. 15-åringen avsluttet med en runde på 67 slag og gikk til topps med tre slags margin til Park In-bee fra Sør-Korea. Vinneren fullførte turneringen på Vancouver Golf Club med 275 slag totalt, 13 slag under par.

Amatørspilleren er 16 måneder yngre enn den forrige rekordholderen, Lexi Thompson fra USA, som vant sin første LPGA turnering i fjor i en alder av 16 år og åtte måneder.

- Jeg kom hit med mål om å klare kuttgrensen og for å spille opp mot mitt beste. Jeg vant og får trofeet. Det er helt utrolig, smilte rekordjenta som er født i Sør-Korea.

Ko er født 11 dager etter at Tiger Woods vant sin første masters i 1997. Hun ønsker å fullføre skolegang før hun blir profesjonell golfer.

Suzann Pettersen var eneste norsk deltaker i helgens turnering i Canada. Oslo-golferen endte på delt 15.-plass etter en sisterunde på par. Pettersen endte ti slag bak vinneren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media