- Det er hinsides all fornuft

Pappa Ingebrigtsen skrøt uhemmet av sønnen etter kanonløpet.

SKRYT FRA PAPPA: Gjert Ingebrigtsen, pappa og trener til Henrik, skrøt uhemmet av sønnen etter at finaleplassen i VM var sikret med god margin. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKRYT FRA PAPPA: Gjert Ingebrigtsen, pappa og trener til Henrik, skrøt uhemmet av sønnen etter at finaleplassen i VM var sikret med god margin. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Gjert Ingebrigtsen, pappa og trener til Henrik, skrøt uhemmet av sønnen etter at finaleplassen i VM var sikret med god margin fredag.

- Dette er helt fantastisk. Det er hinsides all fornuft det Henrik gjør i denne semifinalen. Jeg visste ikke at han var i stand til å være så kald og rolig så lenge, sa pappa Gjert etter semifinalen som endte med finaleplass.

Han tenkte på sønnen som løp svært fornuftig og slo til i det rette øyeblikket. Det ga automatisk finaleplass, med årsbeste og femteplass i heatet.

- Når var du helt sikker på at dette skulle gå bra?

- Da det var igjen 600 meter var jeg overbevist om at finaleplassen var sikret, men jeg var ikke spesielt redd da han falt litt tilbake gjennom svingen heller, for han lot bare konkurrentene trøtte seg ut litt.

Henrik Ingebrigtsen falt litt tilbake gjennom siste sving og var nede på niendeplass en periode, men kom sterkt og fort tilbake igjen.

Nå blir det VM-finale, et flott plaster på såret for missen i U23-EM, der Henrik Ingebrigtsen falt og ikke nådde EM-finalen.

(NTB)