TROR HAN STARTER: - Jeg har ikke gitt Egil noen grunn til å sette meg ut, sier Vegard Forren før landskampen mot Albania på fredag. I Southampton leter han etter muligheter til å komme seg inn på laget.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TROR HAN STARTER: - Jeg har ikke gitt Egil noen grunn til å sette meg ut, sier Vegard Forren før landskampen mot Albania på fredag. I Southampton leter han etter muligheter til å komme seg inn på laget.Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Det er ikke bare å melde overgang og tro du skal rett inn på laget

Vegard Forren om egen benketilværelse.

(Dagbladet): Han var Tippeligaens heteste og beste spiller forrige sesong. Overgangen til Premier League ble av mange regnet som en formalitet, men til tross for lang ventetid har debuten for Southampton latt vente på seg.

Benketilværelsen hans i klubben på sørkysten av England bekymrer blant annet landslagssjef Egil Drillo Olsen, som fikk se Forrens definitive internasjonale gjennombrudd med landslaget ifjor høst.

- Jeg er nok ikke like bekymra som Egil. Formen min er god, jeg har trent veldig godt i to måneder. Jeg har fått tilbakemeldinger på at jeg er i rute, beroliger Forren før fredagens viktige VM-kvalikkamp mot Albania.

Aller helst skulle han selvfølgelig gjort unna den debuten alle snakker om, den som henger over ham som en mare når han er på pressetreff med norske journalister. I hvert fall ikke når selveste landslagssjefen også er bekymret for mangelen på spilletid.

- Det er ikke optimalt å sitte på benken, men det er mye folk utafor ikke veit. Det handler mye om å komme på et fysisk nivå som holder Premier League-standard, og det har jeg fått testa de siste dagene, der er jeg nå, sier Forren.

- Hvor stor er egentlig nivåforskjellen fra Tippeligaen til Premier League?

- Det er noe helt annet i Premier League så klart. Det er et annet tempo og en kvalitet på hver treningsdag som er hakket over norsk Tippeliga-standard. Nå handler det litt om timing også, og Southampton er et lag som har prestert godt etter at jeg kom. Da er det ikke bare å melde overgang og tro at du skal gå rett inn på laget. Såpass høyt nivå er det, men forhåpentligvis får jeg en sjanse før serieslutt.