OVERSETT: - For å si det med enda et spørsmål – når Kåre Ingebrigtsen ikke blir Årerts Trener 2016, etter ikke å ha blitt det da han vant The Double i fjor (Bob Bradley, Stabæk), når kan en RBK-trener bli det da?, spør Morten Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
OVERSETT: - For å si det med enda et spørsmål – når Kåre Ingebrigtsen ikke blir Årerts Trener 2016, etter ikke å ha blitt det da han vant The Double i fjor (Bob Bradley, Stabæk), når kan en RBK-trener bli det da?, spør Morten Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

KOMMENTARER

Tippeligaens stebror:

Det er ikke bare synd for Ingebrigtsen. Det er direkte dumt

Bodø/Glimt skal ned, Stabæk får en sjanse til og Branns sølv gjør Lars Arne Nilsen til Årets Trener. Bare det siste er feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

DET MESTE SOM skjedde i nedrykksstridens siste tippeligahelga er lett å forklare. Det handler om tre sterke hjemmeseirer og et Bodø/Glimt som aldri var i nærheten på Lerkendal. Og derfor var det ikke marginer, flaks og en dommerfeil eller tre som avgjorde nedrykksstriden 2016. Den eneste grove dommertabben med skjebnesvangre konsekvenser var den som fratok Molde et straffespark rett før slutt mot LSK.

Det hadde riktignok ikke forandret noe i bunnen av tabellen.

Men med scoring og 1–1 ville Molde tatt fjerdeplassen og den siste plassen i Europa.

ALT ANNET SOM skjedde på fotballbanen er det enkelt å forholde seg til. Stabæk var sterke og slo Start 3–0 under enormt press. Det er imponerende. Tromsø tok tak i det fra avspark mot Odd, ledet 2–0 før kvarteret var spilt og vant 3–1. Det er like imponerende. Og Lillestrøm, som hadde overlevd selv med ettmålstap, vant 1–0 på beste Arne Erlandsen vis.

Det redder 100-årsjubileet og kan gi Erlandsen fast jobb.

DET SOM IKKE er bra ved seriens slutt er kåringen av årets trener. Og misforstå meg ikke, det er ingen feil med Lars Arne Nilsens prestasjon i Bergen – reisen fra åttendeplass i OBOS-ligaen til andreplass i Tippeligaen i løpet av halvannen sesong er absolutt en verdig søknad. Men hvordan den løftes fram og forbi den jobben Kåre «Bruttern» Ingebrigtsen har gjort på Lerkendal er for meg ikke til å forstå.

Og det har ikke noe med Nilsen å gjøre.

I GÅR FIKK Rosenborg enda et trofé å sette i skapet. Det vant de som de ville, med 15 poeng til Nilsens Brann. 20. november kan de vinne et til. Og gjør de det, hvilket er meget sannsynlig, står Kåre Ingebrigtsen bak en prestasjon uten sidestykke i norsk fotball.

Betyr ikke det noe som helst når sesongens mest framgangsrike trener skal kåres?

Eller for å si det med enda et spørsmål – når Kåre Ingebrigtsen ikke blir Årerts Trener 2016, etter ikke å ha blitt det da han vant The Double i fjor (Bob Bradley, Stabæk), når kan en RBK-trener bli det da?

JEG ANER ARGUMENTER om en mislykket sesong i Europa, at det er det som er grunnen, men det holder ikke vann.

I fjor, da Rosenborg vitterlig vant det de kan kopiere i år, The Double, var jo klubben i Europa Leagues gruppespill. Og derfor mener jeg juryen har spent bein på seg selv og nærmest gjort det umulig for en Rosenborg-trener å vinne prisen som årets beste trener.

Det er ikke bare synd for Ingebrigtsen.

Det er direkte dumt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer