Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aalesund-Kristiansund

Det er ikke bare Trond Fredriksens skyld at AaFK rykker ned, men det er han som får skylda og sparken

Aalesund har fortsatt fire kamper på å berge plassen i Eliteserien. Problemet til Trond Fredriksen er at du må være oransje innvendig for å kunne tro på det

ETT POENG: AaFK er i trøbbel etter ett poeng på hjemmebane mot Kristiansund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ETT POENG: AaFK er i trøbbel etter ett poeng på hjemmebane mot Kristiansund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aalesund-Kristiansund 1–1 (0–0)

KRISTIANSUND VAR ET meningsløst pasningsvalg unna 2–0 og (nesten) sikker eliteseriekontrakt 2018. Det bør svi selv om laget hadde tatt uavgjort gitt sjansen før kampen. Men alt som skjedde på Colorline Stadion denne dramatiske lørdagskvelden er likevel verst for laget som scoret sekunder før slutt og dermed reddet det ene poeng.

Fordi det ikke er nok.

INGENTING SYNES Å hjelpe et Aalesund i dyp krise, selv ikke spillemessig overtak og 11 mot 10 en halv omgang mot en av de andre nedrykkskandidatene. Nå har AaFK spilt tolv eliteseriekamper på rad uten å vinne. Alle som følger med i fotball vet hvor det peker. For veien til ny kontrakt går gjennom Lillestrøm (B), Rosenborg (H), Sarpsborg (B) og Strømsgodset (H).

Det blir ikke vanskeligere enn det.

SIST AALESUND VANT en fotballkamp skrev vi 25. juni (5-1 over Odd). Siden det har laget spilt elleve seriekamper, tapt åtte, spilt fire uavgjort og falt som en stein på tabellen. To dager etter St. Hans var Aalesund nummer fire i Eliteserien. I dag (lørdag) er de nummer 14 – i morgen, om Tromsø slår Stabæk kan de være under nedrykksstreken. Og serien på tolv kamper uten seier er for meg et av denne sesongens store mysterier.

Det laget som lå på fjerdeplass etter 14 serierunder er jo i grove trekk det samme laget som nå er i ferd med å rykke ned.

TRENER TROND FREDRIKSEN slipper selvfølgelig ikke unna det ansvaret. Selv om alle fotballag vinner og taper sammen er det treneren som bærer den tyngste børen når det går den veien Aalesund er på vei, til OBOS-ligaen. Ikke fordi han nødvendigvis har mer skyld enn andre, men fordi det er han som gjør prioriteringene og tar valgene. Og mot Kristiansund gjorde han et par som krevde suksess, uavhengig av om det var riktig eller ei.

Når du vraker kapteinen (Bjørn Helge Riise) og toppscoreren (Mos) før en skjebnekamp på hjemmebane spiller det ingen rolle om det er ett hundre prosent korrekt med tanke på innsatsen i foregående kamp, det du har sett gjennom den siste treningsuka, taktikk eller formasjon.

Kommer du ikke ut på topp i enden av slike prioriteringer er det få som vil høre på (bort) forklaringer.

JEG TROR IKKE Trond Fredriksen er trener i AaFK 2018. Det er ikke sikkert han er trener når Aalesund skal til Åråsen mandag 30. oktober heller. Det er sånn det er i toppfotballen. I nødens stund er det vakre spillets mekanismer hensynsløse. For har ikke Trond Fredriksen vunnet på tolv kamper, hvorfor skal han da være lederen som fikser poeng på Aafk-umulige Åråsen, for ikke å snakke om mot de to beste lagene i Norge?

Jeg ser det ikke.

DET SPILLER INGEN rolle at AaFK hadde spill og sjanser til å vinne mot Kristiansund. Like underordnet er det at de burde gjort det også. Ingen bryr seg om det. Det eneste som gjelder er resultatet. For skal man først dykke ned i det er det jo et faktum AaFK til slutt hadde flaks som ikke tapte.

Derfor tror jeg Aalesund rykker ned.

At Trond Fredriksen må ta ansvaret for det sier seg selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!