Rosenborg seriemestere for 25. gang

Det er ikke bestemt, men Kåre Ingebrigtsen er årets trener

Kåre Ingebrigtsen trengte tre strake seriemesterskap, to cuptitler og to gruppespill i Europa League for å bli årets trener. For vinnerne i 2015 og 2016 var det nok å vinne medalje i serien.

SUSKESSTRENER: Kåre Ingebrigtsen har gjort Rosenborg til Norges suverent beste lag igjen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SUSKESSTRENER: Kåre Ingebrigtsen har gjort Rosenborg til Norges suverent beste lag igjen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROSENBORG HAR VUNNET enda et seriemesterskap og kan dermed krysse av boksen for det som virkelig gjelder og aspirerer på Lerkendal, den årlige kvalifiseringen til Champions League. Det er drømmen om det forjettede land som holder klubben på tærne. Alt annet er sekundært. Men når sesongen 2017 skal rundes av med enda en seiersfest er det viktig at også trener Kåre Ingebrigtsen får den hyllesten han fortjener.

Ikke bare som trener med tre strake titler.

Men som årets trener i Norge.

DET ER EGENTLIG bare ett lag i Norge. Rosenborg. Og en trønder som kan ivareta arven etter Nils Arne Eggen. Kåre Ingebrigtsen. Det ble vi vant til på 90-tallet og fram til 2004. Det begynner vi igjen å vende oss til. Og fordi det noen ganger er viktig å gjenta seg selv gjør jeg akkurat det, jeg gjentar det jeg skrev etter Rosenborgs 3–2 seier over Ajax 24. august:

I år slipper Kåre Ingebrigtsen å lure på hvorfor han ikke blir årets trener.

FOR DET BLIR han. Han må bli det. Hvis ikke, og her kommer enda en gjentakelse, kan prisen legges ned. Kåre Ingebrigtsen, om utmerkelsen årets trener skal ha noen verdi, kan ikke forbigås for tredje året på rad. Selv om Geir Bakke har gjort en fenomenal jobb under andre forutsetninger i Sarpsborg, ikke minst de økonomiske, er det Kåre Ingebrigtsens tur i 2017.

ROSENBORGS TJUEFEMTE OG Kåre Ingebrigtsens tredje strake seriemesterskap, etter at han kom til Lerkendal som vikar i juli 2014, er riktignok ikke bare trenerens verk. Likevel har det 51-åringens signatur skrevet over hele seg. Det var nemlig ikke bare en god trener Rosenborg trengte da det buttet litt i kjølvannet av kjøpefesten til Erik Hamrén (2009/2010). De trengte en god og blid trønder. En som skjønte fortida like godt som nåtida og framtida.

En som skjønte viktigheten av å knytte til seg Nils Arne Eggen og Bjørn Hansen, om enn sporadisk, overfladisk og for syns skyld, så i hvert fall for å tydeliggjøre respekten for det som gjorde Rosenborg til den klubben den er – røttene.

BAK ROSENBORG PÅ lista over klubber med seriemesterskap på det øverste nivået finner du Viking med ni titler. De rykker i år ned fra Eliteserien. På tredjeplass finner du Fredrikstad med åtte. De skal ut i play off for å unngå nedrykk til Postnord-ligaen, det tredje nivået i Norge. Og bak dem, på delt fjerdeplass, finner du Vålerenga og Lillestrøm med fem seriemesterskap hver, klubber som sliter både sportslig og økonomisk og som trengte over 25 serierunder for å sikre kontrakten med Eliteserien 2018.

Så unike er Rosenborg i norsk fotball.

MANGE MENER DET er en selvfølge at Rosenborg skal vinne serien og gjerne også cupen med jevne mellomrom. Og det gjør de. Det var derfor Stabæks tredjeplass gjorde Bob Bradley til årets trener i 2015, en avgjørelse til å forstå på tross av Rosenborgs The Double. Det var derfor Branns andreplass ga Lars Arne Nilsen prisen i fjor, ikke lite lett å applaudere med tanke på Rosenborgs andre The Double på rad. Men ikke i år selv om altså Geir Bakke har gjort en formidabel jobb og tatt Sarpsborg til finalen Kåre Ingebrigtsen må se på TV.

Kåre Ingebrigtsen er ikke bare årets trener fordi han fortjener en pris på bakgrunn av det han har gjort siden han kom hjem til Trondheim.

Kåre Ingebrigtsen er årets trener fordi ingenting er gitt i fotball, selv ikke et seriemesterskap nummer 25 og i hvert fall ikke gruppespill i Europa League etter play off-kamp mot fjorårets finalist, Ajax.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer