ETTERTRAKTET: Håvard Nordtveit etter ankomst Belfast i dag. Norge møter Nord-Irland på onsdag, og Nordtveit er blant de norske gutta som følges med størst interesse. Borussia Mönchengladbach-spilleren følges av Liverpool. Foto: Erik Berglund
ETTERTRAKTET: Håvard Nordtveit etter ankomst Belfast i dag. Norge møter Nord-Irland på onsdag, og Nordtveit er blant de norske gutta som følges med størst interesse. Borussia Mönchengladbach-spilleren følges av Liverpool. Foto: Erik BerglundVis mer

- Det er ikke bra for hodet mitt å ligge og tenke på Liverpool

Men Håvard Nordtveit vil tilbake til England.


BELFAST (Dagbladet): Den tyske avisa Express skrev i dag at Liverpool skal være villige til å bla opp 40 millioner for Håvard Nordtveit.

Den norske landslagsspilleren er klar over at Liverpool har vært og sett ham spille for Borussia Mönchengladbach. Han legger heller ikke skjul på at det fortsatt er en drøm å spille i Premier League.

Men akkurat nå er det landskampen om to dager, og deretter sesonginnspurten i Bundesliga som opptar 21-åringen.

- Du må jo bare bli smigret over å høre at de følger med. Men om det er noe konkret bud som har kommet inn, vet jeg jo ikke. Jeg har ikke hørt noe fra klubben eller agenten. Begge parter er veldig flinke til å skjerme meg. De vil at jeg skal fokusere hundre prosent på fotballen, og nå er det landskamp på onsdag, og så er det tilbake til Bundesliga. Da tror jeg ikke akkurat det er så bra for hodet mitt om jeg ligger og tenker «Liverpool, er det sant?» Så jeg har lært meg å legge alt til side og tenke på det jeg kan gjøre noe med, og det er å bli bedre fotballspiller i Bundesliga, sier han til Dagbladet.

Kjemper om ligatittel Nordtveit ble drillet i ankerrollen foran den norske forsvarsfireren da Drillo hadde en kort økt med formasjonstrening under dagens trening i Belfast, hvor Norge spiller privatkamp mot Nord-Irland på onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordtveit har også satt sitt klare preg på Borussia Mönchengladbach, som gjør en fantastisk sesong i Tyskland, og i øyeblikket ligger på tredjeplass i Bundesliga, der de tre øverste lagene får spille Champions League.

Da er det kanskje ikke så dumt å bli værende der man er, framfor å tenke på for eksempel Liverpool som ligger på sjetteplassen i Premier League.

- Nei, absolutt ikke. Det har jo gått vanvittig bra i år med laget vårt, og  det hadde vært kjekt å få en Europa League- eller Champions League-plass neste år. Vi får se, det er elleve kamper igjen og mange poeng å hente. Vi er bare fem poeng bak Dortmund som ligger på førsteplass. Alt kan skje, og skal møte dem igjen også. Det er en «sekspoengskamp».

Drømmen om England Og rammene rundt den tyske fotballen er det ingenting å utsette på.

- Fasilitetene rundt fotballen er uvirkelige. Det er ikke mange som tror det før de ser det. Når familien er på besøk - de tenker ikke så mye på det når de er hjemme og ser på TV - men når de kommer på stadion med 54 000 tilskuere annenhver helg og ser på, så kjenner de trøkket rundt stadion. På bortebane mot Dortmund er det 80 000 som ser på. Hvis vi slår Bayern i semifinalen i cupen, så kan vi spille foran 90 000 tilskuere i finalen i Berlin. Det er store tall, så jeg nyter hver dag som går, sier han.

Samtidig er det noe med den engelske fotballen som lokker. Som for de fleste andre norske fotballgutter, var det Premier League som preget drømmene til unge Nordtveit i oppveksten.

- Men det har jo alltid vært en drøm å spille i Premier League, fra jeg var liten guttunge. Om det blir om ett eller ti år, det vet jeg ikke, sier han.

Holder bakkekontakten Han har allerede smakt litt på den engelske fotballen som reservelagsspiller i Arsenal.  En uke før han fylte 17 år, skrev han kontrakt med Arsenal. Han fikk aldri spilletid på a-laget, men var kaptein på reservelaget. Og ble lånt ut til Salamanca, Lillestrøm og Nürnberg før Borussia hentet ham i desember for et drøyt år siden.

- Jeg syntes var stort å komme fra Haugesund, eller lille Vats som jeg kommer fra, til storbyen London og spille for reservelaget der. Så gikk det enda et skritt lenger og til Bundesliga. Så klart prøver jeg å nyte hvert et sekund jeg spiller, og tenker at det ikke er alle som får oppleve det jeg får, sier Håvard Nordtveit.

Og med god hjelp av sine nærmeste, holder han beina på bakken.

- Samboeren min og familien min er ganske flinke til å roe meg ned, hvis jeg blir for høy i hatten, så det går fint.

TRIVES I TYSKLAND: Nordtveit under kveldens trening på The Oval, hjemmebanen til Glentoran FC. Foto: Erik Berglund
TRIVES I TYSKLAND: Nordtveit under kveldens trening på The Oval, hjemmebanen til Glentoran FC. Foto: Erik Berglund Vis mer