SKUFFET: Norges landslagstrener Even Pellerud var skuffet etter at Norge røk ut av VM etter et 2-1 tap mot England. Foto: NTB Scanpix
SKUFFET: Norges landslagstrener Even Pellerud var skuffet etter at Norge røk ut av VM etter et 2-1 tap mot England. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Det er ikke dagen å svare på om jeg fortsetter

- Men jeg forstår spørsmålet, sier Even Pellerud.

OTTAWA (Dagbladet): Den norske landslagstreneren var en meget skuffet mann etter bataljen i Ottawa i natt.

Det er forståelig. Laget hans leverte sitt kanskje beste spill noen sinne, og det attpåtil da det gjaldt som aller mest. En VM-kvarfinale mot hjemmelaget Canada for fulle tribuner lå i potten sammen med billetter til Rio-OL neste sommer.

Norge eide kampen. Lene Mykjåland briljerte og satte opp det ene angrepet etter det andre.

Men målene kom ikke. Det var 0-0 til pause etter en omgang Norge dominerte stort.

- Vi var gode. Det eneste som manglet var mål. Og scorer du ikke blir du straffet i dette gamet, sier Pellerud, som har vært med på mer enn de fleste rent fotballmessig.

- Vi hadde både break-aways, var alene med keeper og bla-bla-bla før pause. Vi spilte bra, målene manglet, sier treneren resignert.

Berømmer Sampson Først etter en times spill kom den norske scoringa. Solveig Gulbrandsen headet inn en corner. Ytterst velkomment, men det burde strengt tatt vært det andre eller tedje norske målet denne kvelden.

For da scoringa kom var England på vei inn i kampen.

De norske jentene klarte ikke å beholde kontrollen, Lene Mykjåland ble pakket inn og da England i tillegg svarte på det norske ledermålet med to mål på sine to første sjanser i kampen, gikk lyset.

- Jeg må få si det, at den engelske treneren (Mark Sampson red.anm.) gjorde noen gode grep i pausen. Det var nok med på å snu kampen,  sier Pellerud.

- De nøytaliserte Mykjåland?

- Ja, det var en stor del av det. Hun var veldig god og dominerende før pause. Etter hvilen fikk hun mye mindre rom.

Vet ikke om det var straffe Solveig headet Norge stang inn etter timen. Resten av kampen var stang ut og vel så det.

Blant annet hadde Ada Hegerberg fått straffe åtte av ti ganger for måten hun ble revet ned inne i feltet før pause. I ubalanse skjøt hun rett på keeper.

Pellerud hopper ikke på straffemaset.

- Jeg må se den situasjonen igjen om jeg skal uttale meg om det.

Han snakker derimot om de norske baklengsmålene. Det første kom etter en corner der Steph Houghton fikk vinne luftduellen og heade ballen i mål via en stolpe som var forlatt av norske forsvarere.

Det andre kom etter en tapt duell på venstresida. Lucy Bronze fikk upresset skyte fra 18 meter. Hun fikk drømmetreff. Vinkelskuddet var utenfor keeper Ingrid Hjelmseths rekkevidde.

- Vi lå lavt i 4-5-1 da. Det er for så vidt greit. Men så kommer vi ikke ut og støter. Det skulle vi nok gjort. Men hvor ofte treffer hun på den måten da? Dessverre gjorde hun det i dag mot oss.

Klarte ikke påvirke Even Pellerud er en av fotball-Norges mest meritterte trenere.

Det har vært nedturer før også, men den i går føltes ekstra tung.

- Ja, det føles ekstra skuffende når vi eide kampen som vi gjorde. Det var ikke noe stort engelsk lag vi spilte mot.

- Hva gjorde dere på benken da dere så at England kom mer inn idet og lykkes med de taktiske trekkene sine?

- Vi prøvde jo så godt vi kunne å påvirke fra benken, men lykkes vel ikke så godt med det sånn som det så ut i dag.

- Var det et stort tap at Trine Rønning igjen måtte ut med skade?

- Nå gjorde erstatter Maria Thorirsdottir igjen en god jobb, men det er jo en av Lenes største styrker det å styre en kamp. Det fikk hun ikke anledning til etter pause. Hvor mye det hadde hjulpet oss er ikke godt å si.
Hva nå, Even? Even Pellerud er VMs eldste trener med sine 61 år. Han har kontrakt ut neste sommer. Og Norge har fortsatt en mulighet til å klare en OL-plass gitt at Nederland taper mot Japan i kveld. I høst starter kvaliken til neste EM.

- Har du motivasjon til å fortsette i jobben?

- Jeg skjønner spørsmålet veldig godt. Men det er ikke tid og sted å svare på det nå.

- I dette yrket her må du være ordentlig på du må ha motivasjon og energi. Det er ingen vanlig åttetimers-dag når det står på. Trøkket kan være stort.

- Kan dette ha vært din siste landskamp?

- Som jeg akkurat svarte på, det er ikke dagen å svare på slike spørsmål. Men jeg skjønner at du spør.