Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Odd-Molde

Det er ikke det samme som å vinne Champions League på overtid, det så bare sånn ut

Gode taktiske grep, ditto glid i minst et par straffesituasjoner og så seiersmålet fem minutter på overtid. Slik ble krise til glede for Ole Gunnar Solskjær.

LYKKE PÅ SKAGERAK ARENA:  Ole Gunnar Solskjær var en svært lettet mann etter tre poeng mot Odd i Skien. Den avgjørende scoringen kom på overtid. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
LYKKE PÅ SKAGERAK ARENA:  Ole Gunnar Solskjær var en svært lettet mann etter tre poeng mot Odd i Skien. Den avgjørende scoringen kom på overtid. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd-Molde 1-2 (0-0)

SKIEN (Dagbladet): Noen seirer er bedre enn andre. Moldes 2–1 i Skien hører hjemme i kategorien blant de aller beste. For når du leder 1–0 i det klokka passerer 90 minutter, mister to poeng i det 93 (1–1) og vinner dem tilbake fem minutter på overtid er det (nesten) ingen forskjell på en Champions League-finale og en norsk Eliteseriekamp på Skagerak Arena.

Da er det bare deilig.

Ekstremt deilig.

- Det er artig å vinne fotballkamper og veldig artig å vinne på denne måten, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg har vært med på det sjøl (Champions League-finalen 1999) og det gjør noe med deg.

MOLDE VAR IKKE til å kjenne igjen mot Odd i Skien. Ikke bare fordi Babacar Sarr var tilbake, denne gangen som midtstopper, men fordi hele laget så ut til å ha tatt inn over seg hva som skal til for å vinne i Eliteserien. Det er ikke nok å ha kvikke føtter og ekstreme ferdigheter. Du må ha med deg intensiteten og aggressiviteten i motspillet også. Og det var den taktiske klokskapen og viljen til å ta krigen som holdt Molde inne i kampen da Odd var det klart beste laget før pause.

Det var alt det de ikke hadde i første omgang, som presisjon og gode valg da mulighetene åpnet seg framover, som ga dem ledelsen på en strøken kontring.

MOLDE HADDE SNAKKET om sine defensive mangler og forsvarte seg meget godt i Skien. Samtidig hadde de ekstrem flaks som ikke fikk straffespark imot, minst en gang i første omgang og garantert en gang helt mot slutten av kampen. At dommer Tom Harald Hagen ikke så noen av dem er nesten en gåte. Men det er litt sånn fotballen er, når du først har flyt så har du ofte ekstrem flyt.

BLÅ EKSTASE: Molde har vært inne i en tung periode. På Skagerak Arena kom forløsningen.   Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
BLÅ EKSTASE: Molde har vært inne i en tung periode. På Skagerak Arena kom forløsningen.   Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

Molde hadde det i Skien.

Akkurat som Manchester United hadde det mot Bayern Munchen på Camp Nou for 18 år siden.

Det var liksom deres tur.

Og Solskjærs tur.

Igjen.

NÅR JEG HØRER Odd-trener Dag-Eilev Fagermo sukke over situasjonene som ikke gikk deres vei er det til å forstå. Odd spilte en helt ålreit fotballkamp der førsteomgangen var bedre enn den andre, og der viljen til aldri å gi opp ga dem 1–1 tre minutter på overtid. Men igjen, det var en sånn kamp der det lå i kortene at Molde ville komme ut på topp.

At det ble innhopper Ruben Gabrielsen som vant kampen, en skadd midtstopper Ole Gunnar Solskjær ikke våget å ta sjansen på fra start, men som han satt inn som sideback et kvarter før slutt for å holde på 1–0 ledelsen, underbygger påstanden.

AV NATURLIGE KARRIERE-ÅRSAKER har jeg sett Ole Gunnar Solskjær veldig glad veldig mange ganger. I Barcelona, på Wembley, på Old Trafford eller England rundt – Manchester Uniteds målscorende legende har opplevd det meste. Men så lettet som han var etter denne matchen tror jeg aldri jeg har sett gubben.

Det handlet ikke bare om at klubbdirektør Øystein Neerland før helgen var ute i Romsdals Budstikke og sa at ingen trenere er fredet i Molde.

Det handlet mest om at han hadde knekt en kode.

- NÅ VISER VI hva som bor i laget, sier han. – Og hvilken moral det er. Vi var ikke fornøyd med ett poeng da Odd kom tilbake og utliknet. Vi ville ha tre og gikk i angrep og vant.

BABACAR SARR VAR ute med skade da Molde tapte tre kamper på rad før turen til Skien. På Skagerak Arena var han krigeren over alle Moldes krigere. Og når Dag-Eilev Fagermo får fordøyd at fotball er trist når bryting tillates som forsvarsvåpen i eget straffefelt, hvilket han selvfølgelig har helt rett i, er det krigeren Sarr som vil stå igjen som det store utropstegnet etter denne kampen.

Hvilket også er helt rett.

Da Solskjær trengte noe spesielt så fikk han akkurat det.