- Det er ikke du som dømmer, Balotelli

Michel Platini vil gi gult kort til spillere som forlater banen etter rasehets.

DOMMEREN SOM DØMMER: Michel Platini mener at spillere ikke bør forlate banen om de blir utsatt for rasehets under EM. Foto: EPA/VASSIL DONEV/NTB scanpix
DOMMEREN SOM DØMMER: Michel Platini mener at spillere ikke bør forlate banen om de blir utsatt for rasehets under EM. Foto: EPA/VASSIL DONEV/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): • EM PÅ DAGBLADET.NO: For 179 kroner kan du kjøpe tilgang til 10 av EM-kampene, som vises i Fotballstudio. Kjøp abonnement her!

Mario Balotelli har truet med å gå av banen dersom han blir utsatt for rasehets under EM. I et intervju med France Football sier Italias og Manchester Citys Mario Balotelli (21): - Jeg håper at det ikke blir et problem i EM. Da vil jeg forlate banen umiddelbart og dra hjem.

Rasisme er et relativt vanlig fenomen, noe BBC-dokumentaren «Stadiums of hate», som ble vist på TV tidligere denne uka, ga mange eksempler på. Likevel sier UEFA-president Michel Platini at det vil få konsekvenser om spillere forlater banen i protest.

- Det er gult kort. Det er ikke spilleren - Mario Balotelli - som styrer dømmingen. Det er dommeren som tar disse avgjørelsene. Dommere kan stoppe kampen. De har denne makten om det forekommer rasisme, sier Platini ifølge BBC.

Michel Platini mener dette er den beste måten å stoppe rasisme på. Samtidig benekter han at ryktet hans vil få seg en smell dersom det skulle forekomme mange rasistiske episoder under mesterskapet i Ukraina og Polen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer