Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke flaks. Vi leder fordi vi er best

Selvsikker suksess-trener om hvorfor Glimt topper Tippeligaen.

SELVSIKKER: Bodø/Glimts trener Aasmund Bjørkan er selvsikker etter den gode seriestarten. 
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
SELVSIKKER: Bodø/Glimts trener Aasmund Bjørkan er selvsikker etter den gode seriestarten. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glimt - Stabæk 3-1 (1-0).

BODØ (Dagbladet): - Det er ikke flaks som har ført oss til topps i Tippeligaen. Det er hardt arbeid og unge, sultne spillere som kjemper for hverandre. Jeg mener det er Glimt som har levert Tippeligaens beste fotball i år, sier Bjørkan (42) til Dagbladet.

Tre kamper mot Sogndal, Lillestrøm og Stabæk har resultert i sju poeng og topp-plassering i Tippeligaen for Glimt.

Bak gjengen med unge sultne spillere står Aasmund Bjørkan, som selv har spilt et utall kamper for de helgule, fra debuten i 1991 til han måtte gi seg med såkalt jumper's knee etter 2005-sesongen.

Høydepunktet kom i 1993, da Glimt ga Rosenborg kamp til døra om seriegullet, og i tillegg vant cupen.

Fra lynving til suksesstrener
Siden han la opp, har Bjørkan egnet seg til trenergjerningen. Først i Alta, deretter i Ranheim, og så i Glimt gjennom to sesonger som assistent for Jan Halvor Halvorsen.

Nå er han selv sjefen, og det i Glimts store jubileumssesong. Bodø-klubben fyller 100 år i september, og «Åssa» - som han kalles - tror Glimt vil gjøre tilhengerne stolte i år:

- Ingenting er umulig for Glimt i 2016. Heller ikke seriegull. Men mitt mål er så hverdagslig som å kjempe for hvert poeng, og gjøre det vanskelig for motstanderne. Så får vi se hvor langt det bringer oss. Jeg merker at når spillerne legger igjen så mange meter som i dag, så er vi vanskelige å slå.

- De trillet bare ball
Motstander Stabæk hadde ballen hele 70 prosent av tida på Aspmyra. Men som Bjørkan sier:

- Den tida brukte de stort sett til å trille ball på egen banehalvdel. Og det vinner man ikke kamper på. Etterhvert kom Stabæk til noen sjanser, men ikke før mot slutten av kampen. Og da ledet vi komfortabelt.

Fremover venter det tøffere motstand snart. Først skal Bjørkan og Glimt til Brann Stadion. Deretter blir det to hjemmekamper mot toppkollegene Molde og Haugesund, før Strømsgodset venter i Drammen.

Talenter i kø
I stallen har Aasmund Bjørkan - i tillegg til de mange unge som får mye spilletid - blant annet ansvar for sin egen sønn, Fredrik Bjørkan. 17 år gamle Fredrik har sittet på benken i samtlige av årets tre kamper, og er forventet å Tippeliga-debutere i løpet av våren.

I tillegg har Bjørkan to andre talenter på beddingen med stamtavla i orden:

Patrick Berg (18) - sønn av Ørjan Berg og barnebarn av Harald «Dutte» Berg - debuterte for Glimts A-lag allerede i 2014, men venter fortsatt på spilletid under Bjørkan.

Willam Arne Hanssen (17) - barnebarn av Arne Hanssen, Glimts toppscorer gjennom alle tider - nettet i tre av vinterens treningskamper. Også han vil ventelig debutere i Tippeligaen snart.