<strong>FORBEREDER SEG TIL FRANKRIKE-KAMP:</strong>   Joshua King og Norge. Foto: Bjørn Langsem
FORBEREDER SEG TIL FRANKRIKE-KAMP: Joshua King og Norge. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er ikke forskjell på å hete King eller Olsen. Men King er kulere

Landslagets mest spektakulære navn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet): Oslo-gutten Joshua King (22) har lagt bak seg en vekslende sesong i Blackburn. Nå gleder han seg til privatlandskampen mot Frankrike i morgen.

Den spilles på mektige Stade de France i Paris.

- Jeg er skadefri og fit for fight, erklærer han.

King kom som et skudd under Drillo. Han debuterte borte mot Island 7. september 2012. Til sammen er det blitt ni kamper og to mål, det siste hjemme mot Kypros i september i fjor.

På fotballskoene står det «King» - eller på godt norsk - «Konge». Føler han forpliktelser overfor navnet?

Kulere - Jeg tenker ikke over det. Det er navnet mitt. Jeg heter det samme som pappa. Men det er et kult navn, jeg skal ikke lyve om det, sier King.

- Det er ikke noe forskjell på å hete King eller Olsen. Men King er kulere, sier han og smiler.

Joshua har far fra Gambia og mor fra Norge. Han er fra Romsås i Oslo, og dro til Manchester United i 2008. Han har vært en del skadeplaget. Ekspertene mener at han har til gode å levere på et stabilt høyt nivå.

Da han scoret mot Kypros, tok han pekefingeren mot munnen. Dette som en kraftfull markering overfor kritikerne som hevder at han ikke scorer nok mål.

Om den siste sesongen i Blackburn - der han hadde to nettkjenninger - sier han:

- Sesongen startet bra og avsluttet dårlig.

Ute i sju uker Blant annet var han ute med skade i sju uker. Men han benekter ikke at to mål er for lite, selv om han også kunne notere seg for assists.

King sier:

- Jeg må skjerpe meg. Det er den tingen jeg fokuserer mest på nå - å score mål. Jeg skal bli bedre på den siste tredjedelen av banen.

Den tidligere måljegeren Sigurd Rushfeldt holdt et foredrag for landslaget i helga.

- Jeg hadde hørt mye av det før. Men det er bra å bli påmint om det, sier King.

Ett år igjen Han har ett år igjen av kontrakten med Championship-klubben Blackburn. Han ønsker ikke å spekulere i hva som skjer videre, men er klar på at han ikke vil spille i Championship «resten av livet».

Se ikke bort ifra at det sitter en agent eller to på Stade de France i morgen kveld.

Etter landskampene mot Frankrike og Russland - sistnevnte VM-nasjon kommer til Ullevaal lørdag - tar han ferie fram til juli.

- Hvor går ferden?

- Jeg har booket ferie. Men hvor jeg drar er litt privat, påpeker King.

<strong>ØVING GJØR MESTER:</strong>  Joshua King og Håvard Nielsen lærer målknep av Sigurd Rushfeldt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ØVING GJØR MESTER: Joshua King og Håvard Nielsen lærer målknep av Sigurd Rushfeldt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer