UTRØSTELIG ORIGI: Han tok på seg all skyldfor tapet, LSK-keeper Arnold Origi. Med 90 minutter på klokka da han slapp inn 2-1 er det lett å forstå. Men en redning hadde gitt ett poeng, sjansene LSK misbrukte gjennom en god andreomgang burde gitt tre. På Alfheim var det udyktighet i begge ender av banen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
UTRØSTELIG ORIGI: Han tok på seg all skyldfor tapet, LSK-keeper Arnold Origi. Med 90 minutter på klokka da han slapp inn 2-1 er det lett å forstå. Men en redning hadde gitt ett poeng, sjansene LSK misbrukte gjennom en god andreomgang burde gitt tre. På Alfheim var det udyktighet i begge ender av banen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Erik Solér kan ikke gjøre LSK-forsvaret bedre enn Runar Kristinsson

Det er ikke først og fremst en psykolog Lillestrøm trenger for å overleve - det er et forsvar som ikke slipper inn 1,83 mål i snitt

Arnold Origis andre store keepertabbe på tre uker er ikke glippen som eventuelt sender Lillestrøm til OBOS-ilgaen. Det er de 42 andre baklengsmålene. 

Tromsø-LIllestrøm 2-1 (1-0)

FOR TRE SERIERUNDER siden, mot Viking i Stavanger, gjorde LSK-keeper Arnold Origi en kjempetabbe. Da ble det i hvert fall poeng (2-2). Men da et nytt distanseskudd sneik seg inn under kroppen hans i det 90. minuttet på Alfheim endte enda en kamp med tap.

Når vi skriver 6. november kan det baklengsmålet være goalen som sender klubben ut av ligaen de har holdt plassen siden opprykket i 1975.

ORIGI VAR UTEN tvil synderen i Stavanger 28. august. Så også da klokka viste 90 Alfheim. Men ut over disse to stygge tabbene er han spilleren Lillestrøm må ha på banen for å ta poeng.

I de sju kampene han av forskjellige årsaker ikke har spilt har Lillestrøm bare tatt ett eneste poeng.

DET LIGGER MYE brutal statistikk bak Lillestrøms utsatte tabellposisjon. Fotballen laget har spilt har ikke vært like ille. Og dette siste 2-1 tapet for Tromsø - fordi andreomgangen på Alfheim viser at det er nok av sjanseskapende tæl, vilje og tro bare Lillestrøm duellerer og kriger for plassen - føyer seg inn i rekken av underbetalt fotball.

LSK burde nemlig fått noe ut av denne kampen.

De hadde fortjent å få noe ut av turen til Tromsø.

LILLESTRØM HAR KOMMET under i hele 16 av de 24 spilte kampene i Tippeligaen. Men enda verre, ikke en av dem er snudd til seier. Men selv om ti tap og fem uavgjorte kamper var faktum da Gjermund Åsen ga Tromsø 1-0 bare sekunder før pause, så var det ikke snakk om at laget mistet troen på seier.

Lillestrøm var nemlig best fra 0-1 (45) til 1-2 (90).

Og det forteller mye om laget.

44 BAKLENGSMÅL, BARE Start (48) har sluppet inn fler, forteller dessverre enda mer. Snittet på 1,83 baklengsmål per kamp bærer nemlig lukt til OBOS-ligaen. Så det er kanskje ikke en psykolog man først og fremst trenger på Åråsen.

Men et forsvar som holder vann.

FOR OFFENSIVT ER det ikke så verst, snarere tvert imot. Lillestrøm er et av lagene som har scoret flest mål i ligaen (37). Bare Rosenborg (52), Haugesund (39) og Molde (41) har scoret fler. Så ser du på den biten er Lillestrøm det laget vi ante før sesongen, og som mange av oss var rimelige sikre på ville være med å kjempe om plassene som gir Europa-kvalifisering neste sommer da april ble mai.

Da hadde vi spilt åtte serierunder.

Etter 24 - med en seier på de siste 14 og ingen på de siste sju - handler alt om å overleve.

DU KAN IKKE gardere deg mot baklengsmålet Arnold Origi slapp inn i kampens siste minutt. Ingen kan det. Sånn er fotballen. Ofte brutal for de som sliter. Men en redning på Thomas Lehne Olsens matchvinnene skudd hadde bare gitt ett poeng mens alle de gode mulighetene LSK brant i den andre enden, avslutninger som fikk TIL-keeper Filip Loncaric til å se ut som en million, ville gitt tre om de hadde vært bedre.

Det er også et faktum.

Og det handler ikke om uflaks.

Bare om udyktighet.