MIDTPUNKT: Moldes 17 år gamle spisstalent Sander Svendsen omkranses av medspillere etter headingen som sendte Molde opp i 3-0 borte mot Mjøndalen. Unggutten lovprises av tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen etter opptredenen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MIDTPUNKT: Moldes 17 år gamle spisstalent Sander Svendsen omkranses av medspillere etter headingen som sendte Molde opp i 3-0 borte mot Mjøndalen. Unggutten lovprises av tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen etter opptredenen. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

- Det er ikke gitt at han blir verdensstjerne. Men det ser lovende ut

Drillo om Moldes 17 år gamle spisstalent.

• Mjøndalen - Molde 0-3 (0-1).

MJØNDALEN (Dagbladet): Molde kom tilbake på vinnersporet i det som ble en svært så komfortabel 3-0-seier borte mot Mjøndalen.

Mohamed Elyounoussi, Vegard Forren og Sander Svendsen scoret målene for romsdalingene.

For kaptein Forren var frisparksuseren årets første fulltreffer.

For 17 år gamle Sander Svendsen var headingen til 3-0 ungguttens femte nettkjenning i hans sjette kamp fra start.

- Spesielt spennende I tillegg kunne kantspilleren/spissen fort notert seg for en scoring til, etter et herlig dribleraid i førsteomgang, hvor han nærmest danset seg gjennom Mjøndalen-forvaret, men skjøt like til side for mål.

Svendsen har en stil og eleganse du legger merke til. Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen står langt framme blant beundrerne.

- Jeg er imponert. Ikke fordi han allerede er blant de beste spissene i Norge, men når du er det som 17-åring, da er det spesielt spennende, sier Drillo til Dagbladet.

- Det virker som han har bra fart og at han tør å utfordre. Han er en av de spissene som kan dra av folk en-mot-en, og det er litt mangelvare i norsk fotball.

Sammenlignes med VIF-spiller Drillo har i løpet av sitt lange liv i fotballen sett det meste, og han kjenner et talent når han ser det.

Å se hvordan Sander Svendsen tar for seg på banen, får Drillo til å hente sammenligningen med spilleren som tok pusten fra han da han var landslagstrener for G 19-landslaget i 2003.

- Da hadde jeg den beste spissen i Europa. Han var 18 år, og gjorde som han ville i EM. Han var bedre enn italienere og spanjoler. Han het Daniel Fredheim Holm, sier Drillo.

- Ikke sett makan Den nåværende Vålerenga-spilleren fikk ikke den karriereutviklingen som mange trodde og spådde den gangen, og Drillo drar sammenligningen for å vise at ingen ting er gitt i fotballen.

- Fredheim Holm var så god den gangen at jeg har ikke sett makan. Da var han omtrent på samme alder som Sander Svendsen nå, så det er ikke gitt at han blir en verdensstjerne. Men det ser lovende ut, mener Drillo.

- Smigrende Sander Svendsen får et smil om munnen når han får høre om Drillos fascinasjon.

- Det er smigrende at en sånn fotballprofil kan si noe slikt. Det gir meg motivasjon og vilje til å fortsette å videre med det jeg holder på med, sier 17-åringen til Dagbladet.

Headingen til 3-0 kom på det påfølgende frisparket etter at han ble taklet hardt bakfra av Mjøndalens Christian Gauseth, som fikk gult kort i situasjonen. Det viser at Svendsen ikke lar seg sette ut av fysikken unggutten er opp mot i Tippeligaen.

Han bare koser seg når han får sjansen. Og så langt har det altså gitt fem scoringer.

- Det er godt å kjenne at jeg begynner å ta nivået og at jeg kan utfolde meg på samme måte som da jeg var yngre. Det har vært veldig mye trening og lek med kula opp gjennom åra. Det er hemmeligheten bak alt, sier Sander Svendsen til Dagbladet.

- Haster ikke Molde håper å få unggutten til å forlenge avtalen som varer ut neste sommer. Svendsen velger å ha fokuset på banen framfor på kontrakter for øyeblikket.

Fokuserer på hver dag her, så får vi se hva som skjer etter hvert. Det haster ikke for meg. Jeg skal ta dette nivået først.

- Jeg utvikler meg hver dag i klubben. Det er fantastisk å spille på et så bra lag, og jeg har ikke hastverk. Nå skal jeg ta dette nivået skikkelig først, sier Sander Svenden til Dagbladet.