Det er ikke godt å si hva som får Newcastle-manageren til å glise

Tett og jevnt på Villa Park.

SMILEKURS: Paul Lambert og Alan Pardew på sidelinja i dagens oppgjør mellom Aston Villa og Newcastle. Sistnevnte holder smilekurs for noen ute på gressmatta uten at det så ut som om det hjalp. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
SMILEKURS: Paul Lambert og Alan Pardew på sidelinja i dagens oppgjør mellom Aston Villa og Newcastle. Sistnevnte holder smilekurs for noen ute på gressmatta uten at det så ut som om det hjalp. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB ScanpixVis mer

• Aston Villa-Newcastle 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Aston Villa imponerte mange da de tok tre sterke poeng borte mot Stoke på Britannia forrige helg, og spesielt forsvaret med Ron Vlaar, Philippe Senderos, Aly Cissokoh og Alan Hutton viste at de fortsatt holder nivået.

I dag gjestet Newcastle Villa Park. Et Newcastle som til slutt måtte se seg slått av regjerende mestere Manchester City forrige helg, og det ble et tett og jevn batalje.

Begge lag hadde muligheter til å ta med seg alle tre poengene, men det ville seg ikke foran mål og det hele endte målløst.

Dermed står Paul Lamberts menn med fire poeng på de to første kampene, mens Alan Pardews gutter fortsatt må vente på årets første trepoenger.

Newcastle nærmest Det var hjemmelaget som startet best i Birmingham. Charles N'Zogbia, som til tider var skrekkelig svak i fjorårssesongen, hadde flere gode involveringer, og kunne gitt vertene ledelsen både på hodet og et frispark før er drøyt kvarter var spilt.

Men heller ikke de svarte og hvite var helt ufarlige.

Mye spenning er knyttet til Rémy Cabella som kom fra Montpellier før denne sesongen. 24-åringen med det karakteristiske piasava-håret burde kanskje sendt bortelaget i ledelsen etter halvspilt omgangen, men avslutningen fra skrått hold gikk til side for målet til Brad Guzan.

MÅLLØST: Paul Lambert og Roy Keane lar seg ikke rive med på sidelinja. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB SCANPIX
MÅLLØST: Paul Lambert og Roy Keane lar seg ikke rive med på sidelinja. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB SCANPIX Vis mer

Flere store sjanser fikk ingen av lagene, og dommer Mike Dean kunne sende lagene i garderoben på stillingen 0-0.

Flere muligheter Etter hvilen var det «skjærene» som startet best, og nyervervelsen Daryl Janmaat kunne fort stanget inn 0-1 etter bare fem minutter om han hadde klart å plassere hodestøtet fra god posisjon litt bedre.

Like etterpå var nederlenderen igjen på ferde, men denne gangen suste venstrebeinsskuddet til bakcen like utenfor stolpen til Guzan. Mike Williamson hadde også en gedigen mulighet, men vartet opp med en ekte midtstopper volley som ikke traff annet enn Birmingham-luft.

De siste 20 minuttene forløp uten de helt store begivenhetene før Siem de Jong fikk en kjempemulighet helt på tampen, men heldigvis for hjemmelaget var Guzan med på notene og vartet opp med en god redning.

Dermed endte det målløst på Villa Park selv om tidligere nevnte Williamson rakk å få ettermiddagens andre gule kort helt på tampen. Det var neppe det som fikk fram det noe tvungne gliset til Pardew.

UT: Mike Williamson ble sendt i dusjen like før full tid etter å ha pådratt seg kampens andre gule kort. Her fra en duell i den første omgangen. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
UT: Mike Williamson ble sendt i dusjen like før full tid etter å ha pådratt seg kampens andre gule kort. Her fra en duell i den første omgangen. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer