SOM OM DET BETYR NOE: Kampen mot Kypros er ikke avgjørende for noen verdens ting, men Drillo velger likevel å stenge treninga for utenforstående. Foto: Foto:Erik Berglund
SOM OM DET BETYR NOE: Kampen mot Kypros er ikke avgjørende for noen verdens ting, men Drillo velger likevel å stenge treninga for utenforstående. Foto: Foto:Erik BerglundVis mer

Det er ikke hemmelige dødballer vi trenger nå, Drillo!

Klokka 12.35 i ettermiddag stengte landslaget enda en trening. For å skjule noen dødballer (?) for en kypriotisk spion eller to som aldri var der.

Oslo — mandag 10. oktober

NORSK FOTBALL TRENGER all den oppmerksomheten den kan få. Da er det trist at landslaget av prinsipp og gammel vane stenger dørene før en ubetydelig kamp mot Kypros. For når omdømmet er frynsete og krisa som størst vitner det om dårlig gangsyn når man kaster media på dør — de som faktisk er sportens og budskapets beste selgere.

Og hva er det som må være så hemmelig før en ubetydelig kamp mot Kypros?

NORSK FOTBALL ER i krise etter enda et skrekkelig år. Det er mange grunner til det. Og en av dem er at de dårlige resultatene på banen  ikke spesielt mye hjelp da lederne viste seg å være enda dårligere utenfor banen.

SIDEN SALGET AV tippeligarettighetene i sommer har miljøet på ledersida i norsk toppfotball stort sett handlet om motsetninger, krangling og baksnakking.

DEN INTERNASJONALE FOTBALLEN i A/S Fotball-Norge, i hvert fall om man følger NFFs vedtatte målsettinger, ligger i ruiner både hva klubber og landslag angår.

NORGES FOTBALLFORBUND STÅR fortsatt uten generalsponsor.

NORSK TIPPING, SOM tilfører NFF 56 millioner kroner årlig,  sier med rette at de er meget misfornøyd med Tippeliga-salget til Canal +. Og fordi han (sikkert) begynner å få abstinenser etter en lang periode utenfor rampelyset bruser Lars Sponheim med tippetegnene sine og truer med at Tippeligaen kan være historie neste høst.

FOTBALLPRESIDENTEN SOM HAR holdt det han gikk til valg på — å rydde opp i økonomien og å få mest mulig fotball ut av hver eneste krone — er i hardt vær fordi han har gjort de kuttene som var nødvendige. Nye kandidater til tinget 2012 er lansert.

NORGES FOTBALLFORBUND STÅR uten generalsekretær etter at Paul Glomsaker på høfligste måte ble fortalt at standpunkt- og beslutningsvegring ikke er forenlig med det å være fotballens øverste administrative sjef. NORSK TOPPFOTBALL (NTF) styres som et diktatur der toppsjefen omgir seg med noen få betrodde venner og medarbeidere, og slik er det oppstått splittelse mellom ledelsen og klubbene.

TELENOR ARENA — EN av Norges fineste arenaer for fotball - går sansynligvis tapt for Stabæk og Tippeligaen.

PUBLIKUMSTALLENE RASER LANDET rundt. Antall solgte billetter, som av påståtte momsgrunner er det man oppgir på arenaene (som om klubbene betaler moms av antall billetter, og ikke omsetningen av disse) sminker en sannhet som er langt mer brutal enn noen vil innrømme.

MANGE KLUBBER SLITER fortsatt med økonomien.

MANGE SPILLERE SLITER fortsatt med ferdighetene.

OG MANGE TRENERE sliter med innrømmelsen av manglende ferdigheter.

OG PÅ TOPPEN av det stenger NFF dørene når våre beste menn er i byen

HVOR ER DE gode hjelperne på Ullevaal Stadion?