Lars Lagerbäck er blind for personlige feil

Det er ikke kollektivet som svikter på defensive dødballer

En defensiv som kollapser og er forsvarsløse på crossballer i egen boks er Norges største problem. Lars Lagerbäck snakker helst om det som er bra.

VI PRØVER IGJEN: For en gang skyld vil ikke Lars Lagerbäck bli "oerhört förvånad" om det eller det skjer i kampen Norge skal spille. Det er bra. Hver gang han sier han er sikker på at Norge har lært, skjer jo det motsatte. Feilene gjentar seg og Norge taper poeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VI PRØVER IGJEN: For en gang skyld vil ikke Lars Lagerbäck bli "oerhört förvånad" om det eller det skjer i kampen Norge skal spille. Det er bra. Hver gang han sier han er sikker på at Norge har lært, skjer jo det motsatte. Feilene gjentar seg og Norge taper poeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TORSHAVN (Dagbladet): Lars Lagerbäck er en kollektivets fotballtrener til ett hundre prosent. Fotballfilosofien hans, for ikke å snakke om suksessen han har opplevd, er tuftet på det.

LARS LAGERBÄCK ER ikke veldig opptatt av individenes evner og ferdigheter til å utgjøre en forskjell. Det er alltid laget som gjør det, enten det er godt eller dårlig. Alltid. Så når jeg spør om hva som gikk galt i Spania, hvorfor det raknet mot Sverige, og hvorfor det gjentok seg mot Romania, svarer han at kollektivet sviktet som en enhet.

Det var laget som raknet.

NORGES LANDSLAGSTRENER ER enig i at vi slipper motstanderne våre for lett til, at det ikke er noen trøst i uavgjort når du burde vunnet, og at taktiske grep i form av et par sene spillerbytter mot Romania nok burde vært tatt. Sånn sett innrømmer Lars Lagerbäck en betydelig del av skylda for Norges problemer. Men å bryte de mange defensive problemene ned til den enkelte spillers feil når det skjer – som på defensive dødballer – sitter langt inne.

Da må han nesten presses.

HÅRET MÅ SNART slutte å reie seg på hodet til Lars Lagerbäck når Norge begår defensive blundere, slipper inn billige baklengsmål og taper poeng som kan koste oss en plass i EM 2020. Etter tre strake kamper med ekstreme forsvarsproblemer, riktignok mot mye bedre motstandere enn de vi spilte på oss sjøltillit mot i fjor, må han slutte å si at han vil bli "oerhört förvånad" (veldig overrasket) om det skjer igjen. For som skrevet etter fredagens kollaps på Ullevaal – én gang er én gang, to ganger er mange ganger, og tre – om du tar med de 14 store målsjansene Spania produserte under EM-åpningen på Mestalla – er i fotballsammenheng en katastrofe om EM er det definerte målet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer