- Det er ikke lenge til Wenger er ferdig, og jeg tar gjerne over

Tony Adams lanserer seg selv om tronarvingen i Arsenal.

ARVTAKEREN?: Tony Adams sier han er klar til å ta over når Arsene Wenger måtte takke for seg. Her viser de frem trofeene fra dobbeltriumfen i 2002. Foto: AP Photo/John Stillwell/PA/Pool
ARVTAKEREN?: Tony Adams sier han er klar til å ta over når Arsene Wenger måtte takke for seg. Her viser de frem trofeene fra dobbeltriumfen i 2002. Foto: AP Photo/John Stillwell/PA/PoolVis mer

(Dagbladet): Etter at Sir Alex Ferguson takket for seg i Manchester United i vår, er Arsene Wenger den manageren som har sittet desidert lengst som sjef for en Premier League-klubb.

Franskmannen tok over Arsenal i 1996, og når vinter igjen blir til vår vil han ha ledet The Gunners i 18 år.

Men det er flere ting som begynner å peke i retning av at Wengers tid på Emirates er i ferd med å renne ut. For det første begynner han å trekke på årene da han fyller 64 år i oktober. For det andre begynner murringen blant tilhengerne å nærme seg et hylekor.

Åtte års tørke Wenger har gjentatte ganger gjort det klart at han ikke akter å bruke penger på hvem som helst, og under 63-åringen er Arsenal kanskje den toppklubben i Europa som kan vise til sunnest økonomisk drift.

Likevel har de heller ikke klart å hente hjem noen titler på mange år. Sist gang de røde fra London kunne heve et trofé var i 2005.

Hvem som eventuelt skulle etterfølge Wenger, er ikke noe de fleste har ofret en tanke. Men som vanlig finnes det unntak.

- Ingen kan vinne med dette laget Den tidligere stopperkjempen Tony Adams lanserer nemlig sitt kandidatur i et intervju med zapsportz.com.

KLAR BESKJED: Så langt i sommer har ikke Arsenal brukt et rødt øre på spillere. Under lørdagens kamp mot Aston Villa er det enkelte av tilhengerne som gjørt det klart hva de tenker om Wengers overgangsfilosofi. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
KLAR BESKJED: Så langt i sommer har ikke Arsenal brukt et rødt øre på spillere. Under lørdagens kamp mot Aston Villa er det enkelte av tilhengerne som gjørt det klart hva de tenker om Wengers overgangsfilosofi. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

- Det å kvalifisere seg for Champions League år etter år er veldig sterkt, og Arsene har gjort en fantastisk jobb. Men det er ikke lenge til Wenger er ferdig, og jeg tar gjerne over. Jeg er 100 prosent klar på at jeg ønsker meg jobben når den dagen kommer, sier Adams.

Men Adams har ikke akkurat den mest imponerende manager-cv'n i bransjen. Så langt har han vært sjef i Portsmouth, Wycombe og FC Gabala, uten å lykkes nevneverdig. Han innrømmer også at det kan bli vanskelig å hente hjem trofeer med den nåværende troppen.

- Spørsmålet er om noen kan vinne noe med det laget de har nå. Jeg tror ikke jeg kan det, men det tror jeg heller ikke noen andre kan.

PÅ SISTE VERSET: Tony Adams tror Arsene Wengers tid som Arsenal-sjef er i ferd med å ta slutt. Han står selv klar for å ta over jobben om det skulle være ønskelig. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
PÅ SISTE VERSET: Tony Adams tror Arsene Wengers tid som Arsenal-sjef er i ferd med å ta slutt. Han står selv klar for å ta over jobben om det skulle være ønskelig. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer