IKKE PÅ SOSIALE MEDIER: Drillo er svak for kvalitetene til en motivert og formsterk John Carew, men har ikke like stor sans for Facebook og Twitter. Derfor sliter han med å få kontakt med West Ham-spissen - som ikke svarer på telefonen.  Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
IKKE PÅ SOSIALE MEDIER: Drillo er svak for kvalitetene til en motivert og formsterk John Carew, men har ikke like stor sans for Facebook og Twitter. Derfor sliter han med å få kontakt med West Ham-spissen - som ikke svarer på telefonen. Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

- Det er ikke lett, for jeg er ikke på Facebook

Drillo får ikke svar fra John Carew.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): John Carew er ute i kulda på klubblaget.

Nå er han også ute i kulda på landslaget, der Egil «Drillo» Olsen i dag vraket ham fra landslagstroppen som møter Nord-Irland 29. februar.

Carew fikk imidlertid ikke overlevert beskjeden av landslagssjefen selv. For det er er god stund siden Drillo snakket med West Ham-spissen.

- Det er ikke så lett å snakke med ham, for jeg er ikke på Facebook.

- Tar han ikke telefonen når du ringer, da?

- Nei, det gjør ikke John. Han tar ikke telefonen. Men jeg tror ikke det bare er når jeg ringer, sier Drillo til Dagbladet.

På spørsmål om det er et problem, svarer landslagssjefen i runde veninger.

- Nå har jeg ikke for vane å ringe alle spillerne som ikke blir tatt ut, da. Det kan jo bli ganske mange.

Håpet Big Sam skulle få skikk på Carew
Da Carew signerte for West Ham i august i fjor, var Drillo en glad og lettet mann. Mest fordi Sam Allardyce har rykte på seg for å være en tøffing som ikke aksepterer at spillere sluntrer unna.

- Jeg kjenner litt til Big Sam, så John blir nødt til å løpe, sa Drillo med et smil den gang.

Men det har blitt lite løping den siste tida, og Carew har ikke engang fått plass på benken i de siste to kampene. Rundt nyttår gikk Allaredyce ut og kritiserte Carew for å ikke score nok mål.

Til Daily Mirror uttalte Big Sam at Carew er klubbens best betalte spiller, noe som medfører ekstra ansvar om å levere. Så langt står han med to mål.

På pressekonferansen gikk Drillo så langt som å si at Carew bør skifte klubb.

- Jeg registrerer at John ikke spiller, og av og til er han ikke engang på benken. Det siste året har han spilt relativt lite, og det er synd. For det er ingen tvil om at de kvalitetene han representerer er jævla fint å ha på landslaget. Men han må være i form.

- Hva tror du er grunnen til at han ikke er det?

- Det må John nesten svare på selv, i hvilken grad han har guts og vilje nok til å komme tilbake, sier Drillo.

Bekymret for flere
Samtidig er det også andre spillere han er bekymret for, som sliter med manglende spilletid på klubblagene sine. Drillo nevner Christian Grindheim, Tom Høgli, Alexander Tettey og Vadim Demidov, og konstaterer at heller ikke Erik Huseklepp eller Daniel Braaten er helt faste.

Landslagssjefen har alltid sagt at det er prestasjonene på landslaget som veier tyngst for ham, og at en spiller kan beholde plassen hos ham selv om han sliter i klubblaget.

Carews prestasjoner på landslaget har imidlertid ikke vært gode nok til at Drillo føler han fortjener å være med videre.

- Når du ikke spiller på klubblaget tåler du veldig lite av dårlige kamper på landslaget. Da er det veldig kjapt ut, om man leverer en middelmådig kamp, sier Drillo.

IKKE FORNØYD: Sam Allardyce mener Carew bør score mer mål, med den lønna han har. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
IKKE FORNØYD: Sam Allardyce mener Carew bør score mer mål, med den lønna han har. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer