Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Munnkurv innført på Lerkendal

Det er ikke misunnelse å angripe Rosenborg, det er helt riktig

Nils Arne Eggen har rett i at misunnelse ligger bak mye av kritikken som rammer Rosenborg. Men ikke denne gangen.

TOK BAKVEIEN HJEM: Pål André Helland shower for et TV-kamera etter Rosenborg-Molde (3-1), men kom aldri i pressesonen etter kampen. Han tok bakveien hjem fra Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TOK BAKVEIEN HJEM: Pål André Helland shower for et TV-kamera etter Rosenborg-Molde (3-1), men kom aldri i pressesonen etter kampen. Han tok bakveien hjem fra Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

DET ER IKKE mindreverdighetskomplekser, sjalusi og mangel på trofeer som har fått store deler av Fotball-Norge til å reagere på Rosenborgs innføring av sensur i egne rekker. Spør klubblegender som Roar Strand og Mini.

Spør enhver kommunikator og omdømmeekspert.

NÅR GAMLEFAR SJØL, Nils Arne Eggen, kaller det misunnelse er han for en gangs skyld ikke på ballen. Det skal han tilgis. Du står ikke på sokkel om du ikke har det i ryggmargen å beskytte familien mot alle angrep, rettferdige som urettferdige.

Det er Nils Arne Eggens rett å forsvare Rosenborg.

I dette tilfellet er det også omgivelsenes plikt å kritisere dem.

DEN SISTE SALVEN Rosenborg-kritikk, fordi vi bor i Norge og skriver 2019, er en helt nødvendig dose. Den er, intet mindre, Fotball-Norges kollektive svar på Rosenborgs selvskudd. Og det handler ikke om snøen som falt i fjor, det handler om snøen som skal komme.

Det var Rosenborgs front på mediesida, Trond Alstad, som stoppet intervjuet da NRK ville intervjue Pål André Helland om en trivialitet, ingen andre.

Det var Alstad som mente det var klokt å lade børsa.

Før han deretter rettet løpet mot klubben og trakk av.

ROSENBORG, SOM MANGE andre med suksess, makt og innflytelse, har en tendens til å ta offerrollen når de blir angrepet og kritisert for ting sagt og gjort. Uavhengig av om kritikken er berettiget eller ikke.

Det kler dem dårlig.

AT TROND ALSTAD i det hele tatt stoppet NRK-intervjuet med Pål André Helland er 1) trist, og 2) direkte pinlig for Rosenborg. At han gjorde det uten tanker for hva slikt kan medføre i disse sosiale medier-tider, er 3) nesten ufattelig.

ROSENBORGS LEDER FOR strategi, organisasjon, kommunikasjon og samfunnsansvar ønsket ikke at klubbprofil Helland skulle svare på noe så ufarlig som en medtrønders kritikk av det som er et av alle fotballdiskusjoners store og yndede temaer, trenerens, i dette tilfellet Eirik Hornelands, prioriteringer og laguttak. Eller for å være helt presis, han forbød det. Og merk deg strategi og kommunikasjon, det er faktisk ikke til å tro.

Rosenborgs utpekte strategi- og kommunikasjonsansvarlige nektet de facto Pål André Helland å svare på hvordan det føles å sitte på benken, kamp ut og kamp inn.

I DISSE DAGER pågår en RBK-bestilt omdømmeundersøkelse der klubben ønsker å få svar på nedfallet av de mange turbulente og kontroversielle sakene de siste femten månedene. Det er klokt. Blant mye annet som er gått veldig galt på Lerkendal det siste drøye året, er publikumsnedgangen i 2019 rett i underkant av 30 prosent.

SAMTIDIG ØNSKER ROSENBORG å bli sammenliknet/evaluert opp mot konkurrentenes standing i opinionen. Jeg holdt på å si, finne ut om andre promper like mye i kjerka som dem. Hvilket er lite sannsynlig. Du må nemlig stå opp grytidlig for å klare å slå Ingebrigtsen/Hoftun-avskjeden, Bendtner-skandalen, den kontroversielle Horneland-ansettelsen og det kostbare rettsforliket i Trondheim tingrett i januar – alt i løpet av seks måneder. Og når fortsettelsen på det er en sesongstart fra helvete – Rosenborg lå på 15. plass etter åtte kamper 16. mai – sier det seg selv at klubben er på tannkjøttet.

At nervene i forhold til standing og omdømme ligger utenpå Brakka.

JEG VAR EN av de utpekte til å gi svar og sammenlikninger i Rosenborgs pågående undersøkelse. På oppfordring fra Rosenborg. Mine svar, i hvert fall hva åpenhet og forholdet til media angår, var at klubben verken er bedre eller verre enn andre. Og merk deg preteritum (fortid), skjebnens ironi ville nemlig ha det til at jeg snakket med opinionsmålerne noen få timer før Trond Alstad innførte Stasi-tilstander på Lerkendal.

Hadde jeg blitt spurt i dag ville jeg svart at Rosenborg er mye verre enn konkurrentene.

Kanskje en fotnote – x prosent av svarene ble gitt før Rosenborg ga Pål André Helland munnkurv – er på sin plass før konklusjonen sendes Lerkendal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media