Ingvild Flugstad Østberg tapte Tour de Ski i Val di Fiemme

- Det er ikke morsomst å være meg nå

Ingvild Flugstad Østberg deppa etter Tour de Ski-etappen som endret alt i sammendraget.

STOPPET OPP: Ingvild Flugstad Østberg hadde en dårlig dag i sporet og tapte nesten ett minutt i sammendraget til Heidi Weng før morgendagens avsluttende etappe. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
STOPPET OPP: Ingvild Flugstad Østberg hadde en dårlig dag i sporet og tapte nesten ett minutt i sammendraget til Heidi Weng før morgendagens avsluttende etappe. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): - Er du veldig lei deg nå, spør Dagbladet Ingvild Flugstad Østberg etter at hun har gått hele runden gjennom pressesonen og fortalt hvor kjedelig hun syns det var at Tour de Ski-sjansene hennes for andre året på rad ble gravlagt på den klassiske tikilometeren i Val di Fiemme.

- Ja, jeg kan ikke si noe annet enn at det var jævlig kjedelig, svarer Østberg.

Hun trøster seg med at det bare er ett år til neste gang hun får sjansen til å gå Tour de Ski, og vet at hun etter tre år i toppen av den gjeve touren kommer til å være med og kjempe til neste år også.

Likevel kjennes det fryktelig sårt når hun nå skal gjøre seg klar til å klatre opp slalåmbakken og til Alpe Cermis i morgen.

- Nå handler alt om å holde unna for de som kommer bak, sier Østberg.

Skitrøbbel

Fjoråret ble tidvis preget av skitrøbbel, og det så ut som om Østbergs ski glapp mer enn de andre hun gikk med i dag også.

Nå er det ikke vanlig for langrennsutøvere å skylde på utstyret når det ikke går veien, og det gjør ikke Østberg i dag heller.

- Jeg må få tenkt meg om litt, og så må jeg finne ut av ting. Det var veldig rart, for jeg følte meg kjempesprek, og så følte jeg meg absolutt ikke sprek. Det var en veldig merkelig følelse, sier Østberg til Dagbladet.

Ikke morsomt

Følelsen av å miste seierssjansen i morgen var tung å svelge.

- Jeg hadde gledet meg til at det kunne bli en fight, at det kunne være spenning halvveis inn i bakken og sett hva jeg kunne tyne ut av krefter helt inn til mål. Det skal jeg gjøre uansett, men nå gjelder det å holde unna for de bak. Først og fremst syns jeg det var jævlig kjedelig med dagens løp, for jeg hadde virkelig sett fram til det også. Når det er et sammendrag også, så er det liksom alt på en gang. Det er ikke morsomst å være meg nå, sier Østberg til Dagbladet.

Østberg leder riktignok hele Tour de Ski fortsatt. Det er 1,8 sekunder ned til Heidi Weng på andreplass, mens Krista Pärmäkoski og Jessica Diggins jager henholdsvis 1.33 og 1.43 bak Østberg og Weng.

Tour de Ski avsluttes med klatreetappen i morgen formiddag.