Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke mye fest og moro

Ralph Myerz spiller inn plate med raplegenden Snoop Dogg.

PÅ NORGESTUR: Erlend Sellevold (i midten), alias Ralph Myerz, opptrer med New York-rapperne Sho`biz (f.v.) og Jay Storm fra Da Youngfellaz under ski-VM i dag. Ralph Myerz' neste singel, «Weekend Star», er laget i samarbeid med Snoop Dogg.  Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
PÅ NORGESTUR: Erlend Sellevold (i midten), alias Ralph Myerz, opptrer med New York-rapperne Sho`biz (f.v.) og Jay Storm fra Da Youngfellaz under ski-VM i dag. Ralph Myerz' neste singel, «Weekend Star», er laget i samarbeid med Snoop Dogg. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er superydmyk og enormt glad for å få jobbe med Snoop Dogg. Da jeg starta som artist var han allerede stor, og albumet «Doggystyle» var en milepæl i hip hop-historien allerede da jeg var 16-17 år gammel, sier Erlend Sellevold (34), alias Ralph Myerz, til Dagbladet.

I dag spiller han sammen med hip hoperne Da Youngfellaz på Universitetsplassen i Oslo.

På scenen står også Madcon, Wenche Myhre og Satyricon.

Snoop reddet sønnen Kort tid etter reiser Ralph Myerz tilbake til Los Angeles. Sellevold og kjæresten, som han forlovet seg med i sommer, pendler for tida til USAs vestkyst, hvor han jobber med en av verdens største rappere gjennom tidene.

Fra et tidligere forhold har Sellevold sønnen August (9).

STJERNESAMARBEID: Studioarbeid med Snoop Dogg er blodig alvor, til tross for at rapperen har et image som blant annet innebærer åpenlys hasjrøyking. - Hehe, det er vanskelig å hevde at det er noe annet enn det på bildet, sier Erlend Sellevold. Foto: Øystein Fyxe
STJERNESAMARBEID: Studioarbeid med Snoop Dogg er blodig alvor, til tross for at rapperen har et image som blant annet innebærer åpenlys hasjrøyking. - Hehe, det er vanskelig å hevde at det er noe annet enn det på bildet, sier Erlend Sellevold. Foto: Øystein Fyxe Vis mer

Han synes pappas samarbeid med rap-legenden er stort, og Sellevold gir Snoop Dogg æren for sønnens forbedrede musikksmak.

- Han var på vei inn i rockegryta med AC/DC og Kiss, men heldigvis er han blitt interessert i skikkelig musikk nå. Takk, Snoop, sier Sellevold med et glis.

Møttes tilfeldig At han og stjernerapperen møttes var ren tilfeldighet. Etter en konsert med det gamle Ralph Myerz and the Jack Herren Band i Canada i 2009, ble nordmennene oppsøkt av gruppa The Dogg Pound, som flere ganger har samarbeidet med Snoop Dogg.

De ble enige om å holde kontakten, men Sellevold hørte aldri noe.

- Men plutselig ringte de klokka tre om natta og sa: «Nå er vi klare.» Siden har jeg blitt introdusert for mange kule folk, sier Sellevold.

Skifter musikkstil På 2000-tallet gjorde Ralph Myerz and the Jack Herren band suksess med sin karakteristiske rockinspirerte instrumentalmusikk. Men når Sellevold nå jobber med nytt album under Ralph Myerz-navnet, er det med en annen musikalsk retning enn fansen er blitt vant til.

- Nå høres jeg veldig gammel ut, men da jeg begynte med musikk for 17 år siden, var det hip hop jeg holdt på med, sier han.

- Lite festing Men til tross for Snoop Doggs røffe image, som blant annet innebærer åpenlys hasjrøyking, er det blodig alvor når superstjernen jobber i studio.

- Han er veldig profesjonell, og har en ganske klar visjon om hva han vil selv om han kanskje ikke uttrykker det imagemessig.

- Så partystempelet stemmer ikke?

- Hehe, nå blir han kanskje sur fordi jeg ødelegger imaget hans, men det er ikke mye fest og moro. Jeg trodde det var 80-20 prosent fest og moro, men det er heller motsatt, sier Ralph Myerz-Sellevold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!