SUKSESS: Mats Møller Dæhli fikk Chelseas Nemanja Matic (t.v.) og Ashley Cole ut av komfortsonen i går. Foto: REUTERS / Rebecca Naden / NTB Scanpix
SUKSESS: Mats Møller Dæhli fikk Chelseas Nemanja Matic (t.v.) og Ashley Cole ut av komfortsonen i går. Foto: REUTERS / Rebecca Naden / NTB ScanpixVis mer

Det er ikke nivået som er Mats sitt problem - det er laget han spiller på

13 kamper, fem av dem fra start (tre bestemannspremier), har gjort Mats Møller Dæhli trygg. Nå tar han ferie som Cardiffs nye kjærlighet.

CARDIFF (Dagbladet): Det første han gjorde var å gi Chelsea et nesten-mål. Det andre var å rette ryggen og vise karakter. Og rister du av deg en feil av den typen mot et lag av Chelseas kaliber har du skjønt det meste hva fotball dreier seg om.

Spillere som ikke graver seg ned, men som heller blir gode etter en brøler, har den karakteren fotball på dette nivået handler om.

DET TOK IKKE mer enn et par innhopp i Burnley og på Old Trafford før folk i Cardiff så det. At Mats Møller Dæhli er the real deal. Mange mener i en klasse for seg i Ole Gunnar Solskjær mannskap. For Cardiff fikk mer enn en god spiller da de signerte den norske 19-åringen i januar, de fikk en sjeldent klok og velreflektert spiller.

Det eneste klubbens supportere er redde for nå er at han forsvinner.

MATS MØLLER DÆHLIS eneste problem i møtet med Premier League har vært laget han spiller på. Det er ikke godt nok - verken for han eller ligaen de prøvde seg i. Og når the silly season etter hvert får satt seg vil det dukke opp en hel rekke spekulasjoner om klubber både her i England og andre steder som ønsker seg gutten.

Det eneste man kan si med sikkerhet, fordi ingen så langt har agnet opp med noe som helst, er at den som venter får se.

AT NORGES NYE landslagsyndling er god nok for mye bedre lag enn Cardiff er ingenting å lure på. Det så du da han utfordret mannen med 107 landskamper for England, Ashley Cole. Han gjorde det på nøyaktig samme vis som han utfordrer og har utfordret alle på sin vei som fotballspiller.

Og Mats Møller Dæhli vet hva han kan og er i stand til, akkurat som lagkameretene hans vet det, vi vet det og Ole Gunnar Solskjær vet det. Men dermed ikke sagt at han er et annet sted enn Cardiff når sesongen 2014/2015 begynner i august.

Kan hende enda et år under Ole Gunnar Solskjærs vinger er det riktigste han kan gjøre for karrieren.

HAN BLIR I hvert fall beskyttet der. Mot det meste. Solskjær kjenner bransjen, og farene, og vet å holde sine beste menn i tøylene og unna media. Derfor får ikke en fornuftig ung mann som Mats Møller Dæhli lov til å uttale seg for ofte til media. For oss i Norge høres det både rart og overbeskyttende ut. For en som har 14 års fartstid i Manchester United er det en selvfølge.

CARDIFF TOK FARVEL med Premier League i går ettermiddag. De endte sist, tapte den siste kampen 1-2 og i regnskapet ble til slutt målforskjellen bokført med minus 42 scoringer. Alt sammen brutalt, skrekkelig og i alle fotballsammenhenger elendig. Men likevel sto en fullsatt stadion igjen etter kampslutt og takket spillerne og Ole Gunnar Solskjær for innsatsen.

Det forteller meg at elendigheta Ole Gunnar Solskjær har ansvaret for har langt flere sider enn det han kritiseres for i media.

CARDIFF VAR ET rottereir lenge før Solskjær tok over. Indre stridigheter og illojalitet ut av en annen verden gjorde at skuta allerede ved årsskiftet var så lekk at det måtte et mirakel til for å seile den i havn. Ole Gunnar Solskjær klarte ikke det, han hadde for dårlig mannskap. Men han får en sjanse til.

Det var derfor Vincent Tan gjorde som han gjorde etter kampslutt mot Chelsea.