- Det er ikke noe de kan være stolte av

Sir Alex har ikke glemt Citys Tevez-stunt.

UVELKOMMEN VELKOMST: Da Carlos Tevez skiftet fra United til City, trykket hans nye klubb dette motivet på plakater og t-skjorter til begeistring for City-fans og ergrelse for United-supportere og United-manager(e). Foto: Stian Haraldsen
UVELKOMMEN VELKOMST: Da Carlos Tevez skiftet fra United til City, trykket hans nye klubb dette motivet på plakater og t-skjorter til begeistring for City-fans og ergrelse for United-supportere og United-manager(e). Foto: Stian HaraldsenVis mer

• Følg kveldens kamper i Premier League i vårt fotballstudio.

(Dagbladet): I kveld får Manchester City besøk av byrival United på City of Manchester Stadium.

Alex Ferguson startet selvsagt kampen på pressekonferansen i går. Og skotten har ikke glemt plakaten som ønsket Carlos Tevez «Welcome to Manhcester» da han i fjor gikk fra United til City.

Da kalte Sir Alex naboen for «en liten klubb med en smålig mentalitet», og han er fortsatt ikke imponert over påfunnet fra den lyseblå siden av fotballbyen.

- Jeg vet ikke hvordan den ble laget. Det var antakelig et reklamestunt fra City, men jeg synes ikke det er noe de kan være stolte av. Jeg sa det den gangen at jeg syntes det var dumt. Det synes antakelig de også nå, sier Ferguson ifølge Press Association.

Chelsea viktigst Og han klarer ikke dy seg for å minne City-supporterne på at pokalene ikke akkurat har ramlet inn i klubbhuset de siste tiårene.

- Jeg regner med at det slo an hos noen av supporterne deres, men jeg tror mange ble flaue. De ville nok helst sett et trofé bli båret gjennom gatene før de blir for breiale, sier United-manageren.

Og for å sette en ekstra spiss på stemningen foran kveldens Manchester-derby, gir Ferguson enda et stikk til i siden til City ved å minne om at det ikke er de lyseblå som først og fremst står i veien for United-suksess denne sesongen.

- Hvis du ikke anerkjenner hvem som vant ligaen sist sesong, er du veldig dum. Vi må jakte på Chelsea, det er utfordringen vår. Det er ikke enkelt å vinne denne ligaen, og de er et formidabelt og erfarent lag.

Tevez savner Rooney Carlos Tevez var aldri begeistret for den mye omtalte plakaten selv.

Han er imidlertid fortsatt fornøyd med at han skiftet klubb - selv om han innser at det skaper reaksjoner når man går til byrivalen.

- Jeg byttet klubb, og så langt angrer jeg ikke. Som spillere er vi profesjonelle, og vi må ta beslutninger som er riktige for oss. Jeg innser også at mange kanskje ikke forsto valget mitt. Alt jeg kan gjøre er å konsentrere meg om mitt eget spill og å gjøre det bra for City. I øyeblikket går det bra for meg, sier han ifølge Manchester Evening News.

I maktkampen mellom United og Wayne Rooney nylig, som endte med en forlenget, men kraftig forbedret kontrakt for spissen, var en mulig overgang til City en av brikkene i spillet.

IKKE NOE Å SKRYTE AV: United-manager Alex Ferguson tror City-fansen helst vil vinne noe før de skryter for høyt. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
IKKE NOE Å SKRYTE AV: United-manager Alex Ferguson tror City-fansen helst vil vinne noe før de skryter for høyt. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

Tevez hadde gjerne sett at det ble virkelighet.

- Wayne er en spiller av høy kvalitet. Han var en lagkamerat og en venn av meg i United, og han er en av de du heller vil spille med enn mot. I mine øyne er han den beste engelske spissen de siste årene. Jeg skulle ønske at han kom hit. Men det var komplisert for ham å forlate United, så vi må konsentrere oss om vårt eget spill.

Rooney er for tida i USA for å trene opp den skadde ankelen, i alle fall offisielt. Men det siste halvåret har vel vist at man alltid skal ta nyheter om Rooney og ankler med en klype salt, i alle fall om de kommer fra Alex Ferguson.

- Vi kan slå dem United har slitt med forkjølelsesvirus i troppen den siste tida, og Ferguson, som selv har vært sjuk, sa i går at han ikke ante hvem han hadde tilgjengelig til kveldens byderby.

Kanskje er det omsider City og manager Roberto Mancinis tur til å triumfere i oppgjøret om Manchester?

- Jeg tror de er klar over at vi er et sterkt lag nå. Vi er fulle av respekt for United, og vi har respekt for Fergie fordi han er den beste manageren i verden. Men vi vet også at vi alltid kan slå dem, sier Mancini ifølge Daily Mail.

- Jeg tror det blir en bra kamp. I de siste tre eller fire derbyene harvi spilt jevnt, men alltid tapt kampen i siste minutt. Men jeg tror vi har et annerledes lag dette året. Ikke bare United, men alle klubber må respektere spillerne og historien til denne klubben. De siste årene har ikke City vunnet noe, men vi har en god historie. Antallet troféer er ikke viktig. Respekt er viktigere, sier Mancini.

• Følg kveldens kamper i Premier League i vårt fotballstudio.

SAVNER SAMARBEIDET: Carlos Tevez sier han gjerne skulle spilt sammen med Wayne Rooney i City-drakta. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
SAVNER SAMARBEIDET: Carlos Tevez sier han gjerne skulle spilt sammen med Wayne Rooney i City-drakta. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer