SLIPPER UNNA MED JUKS: Timo André Bakken mener flere av landslagsgutta dro fordel av skøytetak på dagens klassiske sprint i NM på Voss. Foto: Anders Skjerdingstad / Dagbladet
SLIPPER UNNA MED JUKS: Timo André Bakken mener flere av landslagsgutta dro fordel av skøytetak på dagens klassiske sprint i NM på Voss. Foto: Anders Skjerdingstad / DagbladetVis mer

- Det er ikke nubbesjans for at de blir disket

NM-kvartfinalist mener landslagsgutta slipper unna med juks.

VOSS / OSLO (Dagbladet): Timo André Bakken mener flere av landslagsgutta dro fordel av skøytetak på dagens klassiske sprint i NM på Voss.

De fleste landslagsgutta valgte å gå på skøyteski og stake seg gjennom løypa. Bakken mener de dro fordel av ekstra fart da de tar skøytetak når de bytter spor og foretar retningsforandringer i svingene.

- Klassisk sprint skal være klassisk sprint, mener jeg da. Da burde de lage løyper så en kan gå klassisk, sa Bakken etter sitt renn.

- Du mener alle som går på skøyteski og fiskebein burde vært diska?

- De går ikke fiskeben, de skøyter jo! Når de tar retningsforandringer og det er spor parallelt. Det var mange som sa det i prologen at her kan de diske hvem som helst, sier Bakken til Dagbladet.

Hektet med Brandsdal Bakken lå an til å ta seg videre fra sitt kvartfinaleheat. Han var først ut på oppløpet, men Erik Brandsdal kom susende bakfra og de to gikk i bakken. 

- Jeg går jo først, og plutselig kommer det en rett i rumpa mi. Det var ikke så digg det. Det er kjedelig for oss som ikke er på landslaget, for dette er jo vår eneste sjanse.

Erik Brandsdal sa til NRK etter heatet at det var hans skyld at de to gikk i bakken.

- Vet ikke hva som skjedde. Jeg skulle kjøre på innersiden, og så hektet vi. Det var kanskje min skyld, jeg beklager det, sier Brandsdal om fallet.

Brandsdal berget en tredjeplass, og gikk videre på tid. Han vant senere sprintfinalen.

Blir ikke diska Bakken mener terskelen er langt høyere for å diske landslagsgutta.

- Ja. Det er ikke nubbesjans for at de blir diska.

- Uansett?

- Hvis Morten (Ulf Morten Aune, sprintlandslagssjefen) står der, er det ikke nubbsjans at de blir diska.

Aune svarer slik på kritikken fra Bakken:

- Mener han det får han lov til å mene det. Det er jo det som går kjappest, og da må de få lov til å gjøre det, sier Aune til Dagbladet.

- Så det er ikke problematisk hvordan folk gikk over bakken og da de skifta spor?

- Nei, jeg synes ikke det. Jeg synes de var veldig disiplinerte, og alle hadde fått beskjed om at der måtte de være veldig forsiktige, sier Aune.

Hadde klart andreplassen Bakken hadde ikke sett reprise av situasjonen der han og Brandsdal gikk i bakken, og snakket først og fremst om prologen der han mener flere brukte skøytetak. Han mener ikke Brandsdal burde vært disket for å ha kjørt på ham bakfra.

- Nei, nei. Jeg så ikke hva Brandsdal gjorde, jeg bare hørte hva de gjorde i prologen. Men det er litt kjedelig å bli gått på bakfra, da. Han har jo vikeplikt. Men, det er sånt som skjer. Han gjorde det ikke med vilje, men jeg tror jeg hadde klart en andreplass og da er det litt kjedelig.